Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός - Μπότεφ 2-1: Αγχώθηκε, αλλά έκανε το πρώτο βήμα (vid)

Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Αγχώθηκε, αλλά έκανε το πρώτο βήμα (vid)

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε στο φινάλε, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης κατάφερε να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός από την πρώτη του συνάντηση με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 2-1 στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League και θα πάει στη Βουλγαρία σε μια βδομάδα για να… τελειώσει τη δουλειά.

Οι Πράσινοι έδειξαν ουσιαστικά δύο πρόσωπα.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαν μια γεμάτη εμφάνιση όπου μπόρεσαν να σκοράρουν και τα δύο γκολ τους, όμως στο δεύτερο μέρος τα πολλά λάθη δεν τους άφησαν να βρουν ρυθμό, «χάρισαν» τη μείωση του σκορ, ωστόσο το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο κατάφερε να επικρατήσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 3′, με τον Βαγιαννίδη να παίρνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μπακασέτα, αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Το γκολ πάντως δεν άργησε να έρθει για τους Πράσινους, με τον Γερεμέγεφ στο 8′ να κάνει το 1-0. Ο Μλαντένοβιτς έκανε μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Ο Σουδηός φορ κινήθηκε ωραία, κατέβασε σωστά και πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ.

Στο 13′ ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γερεμέγεφ. Ο Μαντσίνι ανέβηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Σουηδός έκανε την προβολή από κοντά όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Η Μπότεφ απείλησε πρώτη φορά στο 17′ με το σουτ του Νουατσούκου να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι. Άλλη μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήταν στο 22′. Ο Βαγιαννίδης σέντραρε, ο Γερεμέγιεφ δεν έπιασε καλά το σουτ όμως και πέρασε άουτ.

Στο 28′ οι Βούλγαροι απείλησαν, με το δυνατό σουτ του Κόντε, η μπάλα όμως πήγε στα χέρια του Ντραγκόφσκι. Στο 37′ ήρθε άλλη μια μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό! Ωραίο γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Βιλένα σούταρε, αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στην γραμμή. Η πίεση απέφερε καρπούς και οι Πράσινοι έφτασαν στο 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Μπακαστέτα στο 44′. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με καλή στιγμή για το «τριφύλλι». Στο 52′ ο Βαγιαννίδης σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, με τον Ιγκόνεν να απομακρύνει. Στο 60′ ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Μπότεφ κατάφερε να μπει ξανά στο ματς στο 70′. Λάθος από τον Βιλένα, ο Κόροσετς άλλαξε με τον Σέκουλιτς και σκόραρε εύκολα μειώνοντας σε 2-1. Στο 77′ οι Πράσινοι είχαν δοκάρι με τον Τζούριτσιτς που βρέθηκε στην περιοχή μετά την πάσα του Μαξίμοβιτς. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γερεμέγεφ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, έστω και με το 2-1, έχοντας το πάνω χέρι στη ρεβάνς της Βουλγαρίας σε μία εβδομάδα, για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74′ Μαξίμοβιτς), Τζούριτσιτς, Μπακασέτας, Μαντσίνι (74′ Λημνιός), Γερεμέγεφ (78′ Σπόραρ).

Mπότεφ Πλόβντιβ (Nτούσαν Κέρκεζ): Iγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κοντέ, Μπαλογιάννης, Ετό (63′ Κόροσετς), Περέρα (70′ Καραμπέλιοφ), Νουατσούκβου, Ποπόβ (80′ Ουκάκι), Ακέρε (80′ Ντιαμπατέ), Ούτζα (70′ Σέκουλιτς).

Sports in

«Τρέλα» και στην Καλαμάτα για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θαύμασαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τις ευρωκούπες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024