Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα βρίσκεται σε... τροχιά 13ης θέσης

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα βρίσκεται σε… τροχιά 13ης θέσης

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης και οι νίκες κόντρα σε Μπόρατς και Ίντερ Ντ' Εσκάλδες έφεραν την Ελλάδα πιο δυνατά στο κυνήγι της 13ης θέσης.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορεί να αγχώθηκαν, να έχασαν τη συγκέντρωσή τους και να μην «καθάρισαν» από το πρώτο παιχνίδι, ωστόσο επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και πήραν νίκες και προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε 3-2 της Μπόρατς στην Τούμπα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Από εκεί και πέρα, η Ενωση επιβλήθηκε 4-3 της Ιντερ από την Ανδόρα για το Conference League και μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν πειστική και ο κόσμος της να γιούχαρε, όμως κρατάει την τύχη της για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο στα χέρια της.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο «δικέφαλοι» έχουν βραχεία κεφαλή πρόκρισης έκαναν ένα σημαντικό… δώρο στην Ελλάδα φέρνοντας την ακόμα πιο κοντά στη 14η θέση του UEFA Ranking πλησιάζοντας την Σκωτία αλλά και την 13η Αυστρία!

Αναλυτικότερα οι δυο ελληνικές ομάδες προσέθεσαν 500 πολύτιμους βαθμούς και από τους 26.625 που είχε ήδη η Ελλάδα έφτασε στους 27.125. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (25/7) ο Παναθηναϊκός με πιθανή του νίκη απέναντι στην Μπότεφ θα έχει την ευκαιρία να φέρει την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά στη 14η θέση και να προσθέσει επιπλέον 250 βαθμούς στη χώρα μας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως πλησίασε αρκετά και στην 13η θέση και είναι γερά στο κυνήγι κι αυτής της θέσης, αρκεί να περάσουν τόσο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός στον επόμενο γύρο.

Δείτε τη βαθμολογία της UEFA:

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024