Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ η Ρουμάνα άλτρια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ η Ρουμάνα άλτρια

Η Ρουμάνα άλτρια του μήκους Φλορεντίνα Ιούσκο, δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από θετικό τεστ σε απαγορευμένη ουσία.

Η Ρουμάνα αθλήτρια του στίβου Φλορεντίνα Ιούσκο δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού το ανώτατο δικαστήριο του παγκόσμιου αθλητισμού (CAS) ενέκρινε σήμερα (25/7), εν μέρει, την προσφυγή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) μετά το θετικό της τεστ για απαγορευμένη ουσία, πέρυσι.

Η 28χρονη, η οποία αγωνίζεται στο άλμα εις μήκος και στο τριπλούν, βρέθηκε θετική σε φουροσεμίδη, ένα διουρητικό στη λίστα απαγορευμένων της WADA, σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός αγώνων τον Απρίλιο του 2023. Η ανάλυση των δειγμάτων Α και Β επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί ο κανόνας αντιντόπινγκ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ της Ρουμανίας είχε επιβάλει στην αθλήτρια μόνο μια επίπληξη, την 1η Φεβρουαρίου, χωρίς περίοδο ακαταλληλότητας, εδράζοντας την απόφασή του στο ότι η Ιούσκο δεν έφταιξε ή ενήργησε με αμέλεια.

Η έφεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS)

Η WADA άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS). Κατά την εκδίκασή της, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο ρουμανικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ είχε αποτύχει να ασκήσει το πρότυπο φροντίδας που απαιτείται για ένα πόρισμα «χωρίς σημαντικό σφάλμα ή αμέλεια».

Το CAS επέβαλε διετή αποκλεισμό στην Ιούσκο, με αρχή την 1η Φεβρουαρίου και ακύρωσε όλα τα αποτελέσματά της από τις 23 Απριλίου πέρυσι. Η WADA είχε αρχικά ζητήσει διετή αποκλεισμό από την ημέρα που το CAS εξέδωσε την απόφασή του.

Οι αγώνες στίβου στο Παρίσι ξεκινούν την 1η Αυγούστου.

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024