Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: H Τeam Hellas σε αριθμούς, ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος, ο παλιός και ο νέος! (pics)

Ολυμπιακοί Αγώνες: H Τeam Hellas σε αριθμούς, ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος, ο παλιός και ο νέος! (pics)

Η ελληνική ομάδα στο Παρίσι αποτελείται από έναν 16χρονο αλλά και 44χρονο, ενώ υπάρχουν και αθλητές με Ολυμπιακά μετάλλια και ξεχωριστά ρεκόρ.

Στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι έχει φτάσει σύσσωμη η ελληνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή.

Η Team Hellas αποτελείται από 100 μέλη, εκ των οποίων 59 αθλητές και 41 αθλήτριες, με Σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Στην ομάδα αυτή υπάρχουν και κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων που προσδοκούν να επαναλάβουν το κατόρθωμα τους και να ανέβουν στο βάθρο.

Πρόκειται για την Χρυσή Ολυμπιονίκη στο Ρίο το 2016 Κατερίνα Στεφανίδη, τον Λευτέρη Πετρούνια με χρυσό στο Ρίο και χάλκινο στο Τόκιο, η Αννα Κορακάκη με ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Υπάρχουν επίσης και οι δύο Χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία.

Σε ηλικία 44 ετών ξανά Olympian

Μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 7 Ιανουρίου 1980, δηλαδή είναι 44 ετών. Τον ακολουθεί η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει γεννηθεί στις 31 Μαρτίου 1984.

Ο Γκιώνης έχει καταρρίψει με την παρουσία του στο Παρίσι κι ένα ακόμη ρεκόρ καθώς θα πάρει μέρος για 6η φορά σε Ολυμπιακούς γράφοντας το όνομα του στο κλειστό κλαμπ του Τάσου Μπουντούρη, της Αγης Κασούμη και της Ευαγγελίας Ψάρρα που έχουν συμμετάσχει έξι φορές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Γενέθλια στην Τελετή Έναρξης

Αντιθέτως με τον Γκιώνη, ο πιτσιρικάς κολυμβητής Βαγγέλης Ντούμας που θα πέσει στα 4Χ100 μικτή mixed θα γίνει 16 ετών, την ημέρα της Τελετής Εναρξης, καθώς έχει γεννηθεί στις 26 Ιουλίου 2008.

Κοντά του είναι και η Μιλένα Κοντού της κωπηλασίας που γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2005.

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024