Στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι έχει φτάσει σύσσωμη η ελληνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή.

Η Team Hellas αποτελείται από 100 μέλη, εκ των οποίων 59 αθλητές και 41 αθλήτριες, με Σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Στην ομάδα αυτή υπάρχουν και κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων που προσδοκούν να επαναλάβουν το κατόρθωμα τους και να ανέβουν στο βάθρο.

Πρόκειται για την Χρυσή Ολυμπιονίκη στο Ρίο το 2016 Κατερίνα Στεφανίδη, τον Λευτέρη Πετρούνια με χρυσό στο Ρίο και χάλκινο στο Τόκιο, η Αννα Κορακάκη με ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Υπάρχουν επίσης και οι δύο Χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία.

Σε ηλικία 44 ετών ξανά Olympian

Μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 7 Ιανουρίου 1980, δηλαδή είναι 44 ετών. Τον ακολουθεί η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει γεννηθεί στις 31 Μαρτίου 1984.

Ο Γκιώνης έχει καταρρίψει με την παρουσία του στο Παρίσι κι ένα ακόμη ρεκόρ καθώς θα πάρει μέρος για 6η φορά σε Ολυμπιακούς γράφοντας το όνομα του στο κλειστό κλαμπ του Τάσου Μπουντούρη, της Αγης Κασούμη και της Ευαγγελίας Ψάρρα που έχουν συμμετάσχει έξι φορές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Γενέθλια στην Τελετή Έναρξης

Αντιθέτως με τον Γκιώνη, ο πιτσιρικάς κολυμβητής Βαγγέλης Ντούμας που θα πέσει στα 4Χ100 μικτή mixed θα γίνει 16 ετών, την ημέρα της Τελετής Εναρξης, καθώς έχει γεννηθεί στις 26 Ιουλίου 2008.

Κοντά του είναι και η Μιλένα Κοντού της κωπηλασίας που γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2005.