Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που τράβηξε κάτοικος του Λονδίνου, το οποίο δείχνει ένα καρχαρία να κολυμπά στον ποταμό Τάμεση. Όλα ξεκίνησαν όταν η Charlotte Webb περπατούσε στην πόλη με τη φίλη της Olivia Kaliszewska.

Τότε, σύμφωνα με την Daily Star, παρατήρησαν το ασυνήθιστο θέαμα στο νερό. Το ζευγάρι αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για μια σακούλα. Κατάφεραν να καταγράψουν κάποια πλάνα, τα οποία δείχνουν ένα πτερύγιο να ρέει μέσα στο νερό.

Σημειώνεται ότι το πτερύγιο που βρήκαν οι δύο φίλες φαίνεται να ανήκει στον καρχαρία tope – ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 1,5 μέτρα.  Είναι ένα από τα πέντε είδη καρχαριών που είναι γνωστό ότι ζουν στον Τάμεση.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο»

«Δεν είχα ιδέα ότι οι καρχαρίες κολυμπούσαν στον Τάμεση», δήλωσε η Charlotte Webb, 25 ετών. Πρόσθεσε «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο ή ότι ήταν μια σακούλα που επέπλεε. Η καλύτερή μου φίλη Ολίβια είπε ότι σίγουρα δεν ήταν καρχαρίας και αστειεύτηκε ότι ήταν κροκόδειλος.»

Ακόμη, ανέφερε «Σιχαίνομαι απόλυτα τους καρχαρίες, οπότε απλά επιβεβαίωσε την απόφασή μου να μην ξαναμπώ ποτέ στη θάλασσα.» Συνέχισε λέγοντας «Συνεχίσαμε να τρώμε τις πατάτες γλυκοπατάτας μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν αστείο να το ανεβάσουμε στο διαδίκτυο».

Το βίντεο που τράβηξε η Βρετανίδα που τον εντόπισε


Τα πέντε είδη καρχαριών που κολυμπούν στον Τάμεση

Ευτυχώς για τους Λονδρέζους, οι καρχαρίες tope θεωρούνται ακίνδυνοι για τον άνθρωπο. Πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το ποτάμι ως παιδικό σταθμό μετά τον τοκετό. Ο Shan Been πρόσθεσε: «Υπάρχουν πέντε είδη καρχαριών στον Τάμεση».

Κάποιος άλλος είπε: «Οι καρχαρίες είναι ο πιο δημοφιλής ψάρι που έχω δει ποτέ: «Γαλάζιοι καρχαρίες, καρχαρίες τόπας, λειασμένοι καρχαρίες και καρχαρίες που λιάζονται βρίσκονται στον Τάμεση».