Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν ψήφιζα πριν, τώρα ψηφίζω» - Τι πιστεύουν για την Κάμαλα Χάρις οι ψηφοφόροι της γενιάς Z

«Δεν ψήφιζα πριν, τώρα ψηφίζω» – Τι πιστεύουν για την Κάμαλα Χάρις οι ψηφοφόροι της γενιάς Z

Οι νέοι ψηφοφόροι των ΗΠΑ αναφέρουν τι τους αρέσει ή δεν τους αρέσει στην αντιπρόεδρο Χάρις ως υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ και απαντούν αν θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι της γενιάς Z μοιράζονται με τον Guardian πώς αισθάνονται για την προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, γιατί τους αρέσει ή δεν τους αρέσει ως υποψήφια και αν πιστεύουν πως θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τρέχει με διπλο στόχο: την – επίσημη – κατάκτηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου και την νίκη της απέναντι στον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε»

«Νομίζω ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η μόνη που έχει νόημα. Θα πάρει τις ψήφους που δεν μπόρεσε να πάρει ο Τζο Μπάιντεν. Θα μπορούσε να πάρει τις ψήφους των μαύρων, των Ασιατών, των Λατίνων, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+ και των νέων. Αντιπροσωπεύει περισσότερο την πρόοδο και την ισότητα από ό,τι ένας γέρος λευκός μάγκας και αν κερδίσει θα είναι ιστορικό. Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται μια τολμηρή κίνηση και νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

«Ελπίζω οι Δημοκρατικοί να συνειδητοποιήσουν τι ευκαιρία είναι αυτή γι’ αυτούς», λέει ο Γουίλ, 22 ετών, εργάτης οικοδομών από το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι»

«Έχω τόσο πολύ ανανεωμένο πάθος και ελπίδα τώρα που η Κάμαλα είναι η υποστηριζόμενη υποψήφια. Έγραψε ιστορία όταν εξελέγη αντιπρόεδρος και πιστεύω ότι μπορεί να γράψει ξανά ιστορία. Συγκινούμαι και μόνο που το σκέφτομαι. Και παρά το γεγονός ότι μόλις αγόρασα ένα νέο σπίτι και δεν έχω σχεδόν καθόλου επιπλέον μετρητά που να περισσεύουν, ο σύζυγός μου και εγώ μόλις δώσαμε 100 δολάρια σε μια εκστρατεία για πρώτη φορά σε αυτό τον εκλογικό κύκλο. Είμαστε ενθουσιασμένοι.

Η ανησυχία μου είναι ότι αντιμετωπίζουμε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία – ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι αδύνατο να εκλεγεί μια μαύρη γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα και ως αποτέλεσμα γίνεται. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Νιώθω ότι η Κάμαλα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ενεργοποιήσουμε τους νέους ψηφοφόρους και να τους οδηγήσουμε στις κάλπες», τονίζει η Λίζι, 28 ετών, μηχανικός από το Αϊντάχο.

«Ανησυχώ ότι είναι ανόητη ή ότι δεν είναι σοβαρή

«Αισθάνομαι ανάμεικτα γι’ αυτό. Είμαι Δημοκρατικός και στην αρχή σκέφτηκα: Ωραία, είμαστε κολλημένοι με τον Τζο, θα τον εκλέξουμε αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνέχεια, μετά το ντιμπέιτ σκέφτηκα: Ω Θεέ μου, αυτός ο τύπος είναι πάρα πολύ μεγάλος! Υποθέτω ότι ο Μπάιντεν φαινόταν τόσο αποφασισμένος να συνεχίσει να είναι υποψήφιος που πίστευα ότι δεν θα παραιτηθεί ποτέ. Μου άρεσε η Κάμαλα Χάρις όταν έβαλε υποψηφιότητα το 2020, αλλά δεν είμαι σίγουρη πώς νιώθω γι’ αυτήν σήμερα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι αυτή η αντίληψη πως είναι ανόητη ή ότι δεν είναι σοβαρή. Γελάει σε κάθε της συνέντευξη και το ‘Νομίζεις ότι έπεσες από καρύδα; Είσαι το άθροισμα των πάντων…’, είναι ένα τεράστιο meme στο TikTok. Υποθέτω, δεν θα έλεγα ότι την παρουσιάζει με φρικτό τρόπο, αλλά νομίζω πως ο κόσμος δεν την παίρνει στα σοβαρά», ανησυχεί ο Τζόρτζι, 25 ετών, επιστημονικός συνεργάτης από τη Μασαχουσέτη.

«Δεν είναι τέλεια, αλλά είμαι πιο αισιόδοξη τώρα απ’ ό,τι με τον Μπάιντεν»

«Εγώ και όλοι όσοι γνωρίζω είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κάμαλα Χάρις είναι τώρα επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα μπορούσε να κερδίσει. Η Χάρις δεν είναι τέλεια υποψήφια, αλλά μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία – τρέχει εναντίον του παλαιότερου υποψηφίου του μεγαλύτερου κόμματος στην ιστορία – μπορεί να κάνει λόγο για μια νέα δημοκρατική κυβέρνηση.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα από όλα αυτά, οπότε ενώ πιστεύω ότι οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μάχη, είμαι απείρως πιο αισιόδοξος τώρα που έχουμε μια πιθανή υποψήφια, που είναι σωματικά και πνευματικά ικανή να διεξάγει μια ενεργητική εκστρατεία.

Η Χάρις δεν είναι μια τέλεια υποψήφια και πιθανώς θα υποστήριζα κάποιον άλλον, αν ο Μπάιντεν είχε παραιτηθεί πριν από ένα χρόνο. Ανησυχώ ότι θα δυσκολευτεί να διαφοροποιηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης για τη Γάζα (όπως ο Χιούμπερτ Χάμφρεϊ δυσκολεύτηκε να διαφοροποιηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Τζόνσον στο Βιετνάμ), ότι θα κατηγορηθεί για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων με το status quo και, φυσικά, θα αντιμετωπίσει σίγουρα ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις που δεν αντιμετώπισε ο Μπάιντεν.

Αλλά – και αυτό είναι ένα μεγάλο ‘αλλά’ – θεωρούσα ότι ο Μπάιντεν ήταν σίγουρος χαμένος μετά το ντιμπέιτ, οπότε ακόμα και αν οι πιθανότητες της Χάρις να κερδίσει είναι 30%, αυτό είναι ακόμα καλύτερο από το 0%. Δεν έχω καμία ανησυχία για την ικανότητά της να κάνει τη δουλειά αν εκλεγεί, και πιστεύω πως είναι απολύτως ικανή να κάνει μια νικηφόρα εκστρατεία, τουλάχιστον θεωρητικά», εξηγεί ο Πίτερ, 27 ετών, παιδαγωγός μουσείου από την Ιντιάνα.

«Καταστροφή για την Χάρις ότι δεν επιλέχθηκε από ψηφοφόρους»

«Παρακολούθησα τα ντιμπέιτ του 2019, π.χ. την αδυναμία της Χάρις να αποδώσει υπό την πίεση αντιπάλων όπως η Tulsi Gabbard, και τις πρόσφατες συνεντεύξεις της, όπως την καταστροφική της απάντηση στον Lester Holt, όταν ρωτήθηκε αν έχει πάει στα σύνορα, και δεν πιστεύω πως είναι το ισχυρότερο που μπορεί να προσφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα. Δεν φέρνει τις τεκμηριωμένες, λογικές απαντήσεις που απαιτούνται, για να αντιμετωπιστεί ένας λαϊκιστής υποψήφιος όπως ο Τραμπ, ούτε παρουσιάζει σαφή πολιτική πέρα από τις τυπικές ηθικολογίες της προεκλογικής ομιλίας.

Θα αισθανόμουν καλύτερα αν την επέλεγε τουλάχιστον ο αμερικανικός λαός κι όχι επειδή ο Μπάιντεν την επέλεξε για αντιπρόεδρο. Όλο αυτό μου αφήνει μια κακή γεύση στο στόμα και θα δυσκολευτώ να στηρίξω την Χάρις, μέχρι να υπάρξει μια ευρείας κλίμακας δημοκρατική διαδικασία που θα δώσει έρμα στην προεδρική της υποψηφιότητα.

Η εκστρατεία του Τραμπ θα κακολογήσει τη Χάρις και το Δημοκρατικό Κόμμα για την έλλειψη προκριματικών ψηφοφοριών που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Αυτή η αφήγηση τροφοδοτεί ακριβώς τα μηνύματα κατά του κατεστημένου, του βαθύ κράτους που είναι κεντρικά στην εκστρατεία του Τραμπ, και το λυπηρό είναι ότι η εκστρατεία του Τραμπ θα έχει δίκιο: η Χάρις δεν επιλέχθηκε από τους ψηφοφόρους, επιλέχθηκε από τους αντιπροσώπους. Είναι καταστροφή για οποιαδήποτε εκστρατεία ελπίζει να ξεκινήσει, και με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις της Χάρις, δεν θα έχει κανένα αποτελεσματικό επιχείρημα απέναντι στις κατηγορίες του Τραμπ, υπογραμμίζει η Μισέλ, 26 ετών, από το Ουισκόνσιν.

«Απευθύνεται πολύ περισσότερο στη γενιά Z από ό,τι ο Μπάιντεν»

«Η Κάμαλα Χάρις είναι πολύ καλύτερη υποψήφια για τη χώρα και απευθύνεται πολύ περισσότερο στους ψηφοφόρους της γενιάς Z από ό,τι ο Μπάιντεν. Δεν ψήφιζα πριν και τώρα ψηφίζω», λέει ο Χαβιέρ, 25 ετών, ομοφυλόφιλος Λατίνος ψηφοφόρος από τη Νέα Υόρκη.

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024