Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τόση εμμονή με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ;

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τόση εμμονή με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ;

Ο Τραμπ συνεχίζει να αναφέρεται στον φανταστικό δολοφόνο σε συγκεντρώσεις του, με τον Άντονι Χόπκινς να δηλώνει «σοκαρισμένος» και τους υπόλοιπους να.... μπερδεύονται

Εάν οι φήμες είναι αληθινές και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πράγματι όλο και πιο δυσαρεστημένος με την επιλογή του για υποψήφιο αντιπρόεδρο, τον Τζέι Ντι Βανς, τότε είναι θέμα χρόνου να τον αντικαταστήσει. Και όταν το κάνει, υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που μπορεί να επιλέξει. Μια προσωπικότητα με κλινικό μυαλό.

Μια φιγούρα με μια καρχαριοειδή αδίστακτη συμπεριφορά. Η φιγούρα που στοιχειώνει κάθε σκέψη του Τραμπ. Το συντριπτικό αντικείμενο της εμμονής του. Ακριβώς: Ο επόμενος αντιπρόεδρος του Τραμπ πρέπει να είναι ο αείμνηστος, μεγάλος Χάνιμπαλ Λέκτερ!

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και πάλι στον Χάνιμπαλ Λέκτερ το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Βόρεια Καρολίνα. Την ώρα που έκανε μια κάπως αφηρημένη παρένθεση για τους μετανάστες, ο Τραμπ είπε: «Ο Λέκτορ Λέκτερ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Έρχονται από παντού. Έρχονται από όλο τον κόσμο, από φυλακές και φυλακές, από ψυχιατρεία και άσυλα τρελών. Ξέρετε, τρελαίνονται όταν λέω ‘Ο αείμνηστος μεγάλος Χάνιμπαλ Λέκτερ’, εντάξει; Λένε, ‘Γιατί να αναφέρει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ; Θα πρέπει να έχει γνωστικά προβλήματα’. Όχι, όχι, όχι, αυτές είναι αληθινές ιστορίες. Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ από τη Σιωπή των Αμνών. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Θα ήθελε πολύ να σε καλέσει για δείπνο».

Αν αυτό στους Αμερικανούς ακούγεται οικείο, είναι επειδή ο Τραμπ είπε πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών την περασμένη εβδομάδα. Και αρκετές φορές πριν από αυτό, από τον Μάιο.

Πράγματι, ο Λέκτερ έχει γίνει τόσο αμετακίνητο μέρος της εκστρατείας του Τραμπ όσο ήταν το ποίημα «Το φίδι» το 2016. Οι ατελείωτες αναφορές του Τραμπ στον Χάνιμπαλ είναι τόσο συγκλονιστικά μπερδεμένες, που έχουν στείλει το διαδίκτυο να τρέχει στους… λόφους αναζητώντας κάτι, οτιδήποτε, που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο επόμενος εν δυνάμει πρόεδρος της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου επαναλαμβάνει συνεχώς την ίδια ακαταλαβίστικη μη-ακολουθία κάθε φορά που πλησιάζει το μικρόφωνο.

Σοκαρισμένος και τρομαγμένος, δηλώνει ο Άντονι Χόπκινς

Οι άνθρωποι προσέγγισαν ακόμη και τον Άντονι Χόπκινς σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος. Και χωρίς τύχη, γιατί το μόνο που κατάφερε να απαντήσει ο Χόπκινς ήταν ένα σύντομο (αν και κατανοητό): «Είμαι σοκαρισμένος και τρομαγμένος».

Οπότε, τι στο καλό συμβαίνει; Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την άκρη του νήματος περνώντας από τις επικρατούσες θεωρίες.

Σύμφωνα με τη χρήστη του TikTok MrsMisanthrope2, ο Τραμπ ανακαλεί δημόσια τον Χάνιμπαλ Λέκτερ μόνο όταν συζητά για μετανάστες. Οι μετανάστες ζητούν άσυλο. Και πού συναντάμε για πρώτη φορά τον Λέκτερ στη Σιωπή των Αμνών; Σωστά, σε ένα φρενοκομείο (asylum)!

Η θεωρία λέει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως η λέξη «άσυλο» έχει μόνο έναν ορισμό και ότι όλοι όσοι ζητούν άσυλο είναι αυτομάτως εξ ορισμού παράφρονες! Αυτό θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί από το γεγονός ότι, στο Χάνιμπαλ του 2001, ο Λέκτερ ζει στη Φλωρεντία και επομένως είναι μετανάστης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό, έτσι δεν είναι; Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος, έτσι δεν είναι; Μπορεί;

Ο Τραμπ πιστεύει ότι ο Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι πραγματικό πρόσωπο

Η περίεργη διατύπωση του Ντόναλντ Τραμπ όταν αναφέρει τον Λέκτερ έχει μπερδέψει κάποιους, όχι μόνο επειδή ποτέ δεν γίνεται ρητά σαφές αν ο Τραμπ πιστεύει ότι ο Λέκτερ είναι ζωντανός ή όχι. Η επανειλημμένη χρήση της φράσης «ο αείμνηστος, μεγάλος Χάνιμπαλ Λέκτερ» φαίνεται να υποδηλώνει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει τη φαντασία από την πραγματικότητα.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ δεν είναι στην πραγματικότητα νεκρός. Παρέμεινε ζωντανός σε όλα τα prequels της σειράς «Η σιωπή των αμνών», και ουσιαστικά κέρδισε στο Χάνιμπαλ, και παρόλο που το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς τελείωσε με τον Λέκτερ να πέφτει από ένα γκρεμό στη θάλασσα, η μοίρα του έμεινε σκόπιμα ασαφής. Αλλά δεν μπορεί να πιστεύει ότι ο Λέκτερ είναι αληθινός, γιατί μια φορά ανέφερε πως ήταν ένας χαρακτήρας από μια ταινία. Τι είναι λοιπόν;

Είναι απλά ένα αστείο

Παρατηρήστε, σημειώνει ο Guardian, ότι ο Τραμπ δεν αναφέρει ποτέ τον Λέκτερ χωρίς να πει κάτι, του τύπου: «Θα ήθελε πολύ να σας έχει για δείπνο». Μήπως αυτός είναι ο λόγος για όλες τις αναφορές; Μήπως απλά σημαίνει ότι με ένα παλιό γκαγκ κερδίζει εύκολα το γέλιο από ένα πλήθος απλοϊκών;

Επιπλέον, με ένα γκαγκ τόσο χτυπητά μη πρωτότυπο, που ο Χάνιμπαλ Λέκτερ το λέει κυριολεκτικά δυνατά κατά τη διάρκεια της «Σιωπής των Αμνών»; Αν είναι έτσι, αυτό είναι άκρως ενοχλητικό και ο Τραμπ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραφράσει μια διαφορετική «πολυφορεμένη» ατάκα από μια ταινία.

Ίσως θα μπορούσε να δώσει αφορμή στις ομιλίες του λέγοντας «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας», ή «Θα χρειαστούμε μεγαλύτερο σκάφος» ή «Θα μπορούσα να είχα γίνει κάποιος, αντί για αλήτης που είμαι».

Ίσως, όμως, όλα αυτά να είναι απλώς ένας αντιπερισπασμός. Ίσως ο Τραμπ είναι μια πολιτική ιδιοφυΐα, που ξέρει ότι τα διεθνή μέσα θα σπαταλούν εκατοντάδες λέξεις κάθε φορά που θα αναφέρει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, επιτρέποντάς του όλη την κάλυψη που χρειάζεται για να θέσει σε εφαρμογή το «Σχέδιο 2025« σε ένα ανυποψίαστο έθνος.

Sports in

«Τρέλα» και στην Καλαμάτα για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θαύμασαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τις ευρωκούπες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024