Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Φοβάται επίθεση από «φιλό-Ιρανούς τρομοκράτες» στους αθλητές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ισραήλ: Φοβάται επίθεση από «φιλό-Ιρανούς τρομοκράτες» στους αθλητές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έστειλε επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, προειδοποιώντας τον για επίθεση σε Ισραηλινούς αθλητές και αξιωματούχους στο Παρίσι

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ έστειλε επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, Στεφάν Σεζουρνέ, προειδοποιώντας τον για σχέδιο που υποστηρίζεται από το Ιράν με στόχο επίθεση κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν παρθεί για τους αθλητές του Ισραήλ που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς

«Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον εορταστικό χαρακτήρα αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος», γράφει ο Κατζ.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εκτιμήσεις σχετικά με την πιθανή απειλή» που συνιστούν «τρομοκράτες» που σχετίζονται με το Ιράν και «άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» που έχουν ως στόχο «να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον μελών της ισραηλινής αποστολής και Ισραηλινών τουριστών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», σημειώνει ο Κατζ στην επιστολή του.

Ισραηλινοί οπαδοί πριν από το ματς του Ισραήλ με το Μάλι για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.

«Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας»

Ο Κατζ εκφράζει «ευγνωμοσύνη» στους Γάλλους αξιωματούχους για τα «πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας» για την προστασία των Ισραηλινών στους Αγώνες, καθώς και για την απόρριψη από τη γαλλική κυβέρνηση των εκκλήσεων για αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Times of Israel γράφουν ότι «οι 88 Ισραηλινοί αθλητές στους Αγώνες του Παρισιού υπόκεινται σε 24ωρη προστασία από τις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας και φυλάσσονται επίσης από αξιωματούχους της Σιν Μπετ εν μέσω πληθώρας απειλών κατά της αποστολής και της διοργάνωσης».

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024