Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Συγγενείς ομήρων κατηγορούν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για σκόπιμο σαμποτάζ των συνομιλιών με τη Χαμάς

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, μια ισραηλινή ένωση που εκπροσωπεί συγγενείς ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε σήμερα ένα «σαμποτάζ» των προσπαθειών για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων, κατηγορώντας, χωρίς να τον αναφέρει, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα καταφέρονται εναντίον του Νετανιάχου

«Αυτός ο τρόπος κωλυσιεργίας είναι ένα σκόπιμο σαμποτάζ (των διαπραγματεύσεων) που έχουν στόχο να φέρουμε πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις, καταδεικνύοντας μια σοβαρή ηθική αποτυχία», υπογραμμίζει η ένωση σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα που πιθανώς να περιλαμβάνει απελευθέρωση ομήρων, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στο Κατάρ και στις οποίες θα εμπλεκόταν το Ισραήλ, αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις. Δεν δόθηκε λόγοι για την αναβολή αυτή.

Ισραηλινοί ζητούν συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων σε διαδήλωση στο Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί ότι έχουν πεθάνει 39 όμηροι

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, 111 κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 39 θεωρούνται νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Αξιωματούχοι ασφαλείας φέρουν προσωπική και άμεση ευθύνη για την επιστροφή των ομήρων. Είναι καθήκον σας να σεβαστείτε την υπέρτατη ηθική επιταγή του Ισραήλ και να εξηγήσετε στον ισραηλινό πληθυσμό τι εμποδίζει την επίτευξη μιας συμφωνίας και τους λόγους», συνέχισε η ανακοίνωση του Φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο, οικογένειες ομήρων στην Ουάσινγκτον και στο Τελ Αβίβ ζητούσαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ανακοινώσει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.

Τους τελευταίους μήνες, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ ηγούνται των προσπαθειών για εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων από ισραηλινές φυλακές.

Η λέξη «συμφωνία» δεν ειπώθηκε ούτε μία φορά από τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Κογκρέσο, που διήρκησε περισσότερο από 50 λεπτά. Εκπρόσωποι αυτών των οικογενειών ζήτησαν σήμερα το πρωί μια «επείγουσα συνάντηση» με Ισραηλινούς διαπραγματευτές.

Ο Νετανιάχου συνεχίζει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα» και στην Καλαμάτα για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θαύμασαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τις ευρωκούπες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024