Μικρός Μπεν: Αποκαλύψεις από τη μητέρα του – «Αυτός τον σκότωσε, ξέρουν που είναι το παιδί μου»
Η μητέρα του μικρού Μπεν δεν έχει σταματήσει τόσα χρόνια μετά να ζητάει να μάθει την τύχη του γιου της
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, που εξαφανίστηκε πριν από 33 χρόνια από την Κω.
«Θα περάσω τη μέρα προσπαθώντας να μην ξαναζήσω τη φρίκη όλων. Κάθε μέρα είναι δύσκολη, αλλά αυτή είναι πάντα μια καταστροφική μέρα», λέει στη Mirror η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, τόσα χρόνια μετά, δεν έχει σταματήσει να ζητεί να μάθει την τύχη του γιου της.
Η Κέρι, η οποία αυτή τη στιγμή περιμένει τη δανική αστυνομία να ανεβάσει το προφίλ DNA στη διεθνή βάση δεδομένων της Ιντερπόλ ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να είναι ο Μπεν, πρόσθεσε: «Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, η αναμονή είναι επώδυνη. Δεν γίνεται ποτέ ευκολότερη».
Παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτή την εβδομάδα συνάντησε τον αστυνομικό του Γιορκσάιρ που είναι τώρα υπεύθυνος για την υπόθεση του Μπεν, Matt Bolger. «Θέλω πραγματικά να ξαναπάρουν ανακρίσεις από αρκετούς μάρτυρες που είπαν ψέματα και εκείνους που αρνήθηκαν να μας μιλήσουν και να πουν την αλήθεια», είπε.
Ο μάρτυρας «κλειδί»
Η Κέρι θέλει να εντοπίσουν έναν κρίσιμο μάρτυρα που οδήγησε στη θεωρία ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα.
Ισχυρίστηκε ότι ένας οδηγός εκσκαφέα ομολόγησε στο νεκροκρέβατό του ότι μπορεί να σκότωσε το 21 μηνών παιδί.
Η Κέρι ζητάει, επίσης, να ερευνήσουν κάποιους ντόπιους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην αρχική έρευνα για τον Μπεν, αρκετοί που ήταν φίλοι του νεκρού, σήμερα, οδηγού εκσκαφέα.
«Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πού βρίσκεται ο Μπεν σε αυτό το νησί. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να ζήσουν με τον εαυτό τους γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στα βασανιστήριά μας», είπε.
Η αστυνομία του Γιορκσάιρ πραγματοποίησε δύο έρευνες στην Κω, η πρώτη ήταν το 2012, όταν ερευνήθηκε ένας σωρός χώματος μπροστά από την αγροικία όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν να παίζει. Μια δεύτερη ανασκαφή έγινε το 2016, αφού ο μάρτυρας εμφανίστηκε ισχυριζόμενος ότι ο Μπεν είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα πίσω από την αγροικία.
Χώμα με αποσύνθεση αίματος βρέθηκε στην περιοχή όπου χειριζόταν το μηχάνημά του ο νεκρός οδηγός του, γνωστός ως «Ντίνος». Η Κέρι είπε ότι ένας ηλικιωμένος μάρτυρας είπε σε αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας ότι μίλησε με τον Ντίνο το πρωί μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Έτρεμε και ίδρωνε και όταν ρώτησε τον Ντίνο αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, είπε: «Ναι, είναι πιθανό. Άκουσα ένα ουρλιαχτό, αλλά νόμιζα ότι ήταν σκύλος».
«Υπήρχε επίσης μια άλλη ομολογία, αλλά δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Μας είπαν ότι υπήρχε ένα σημείωμα ή μια επιστολή, αλλά αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί», είπε η Κέρι. Μετά από δύο εντατικές έρευνες, η αστυνομία βρήκε μόνο ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι που πιστεύεται ότι ήταν του Μπεν. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ίχνη DNA από αποσυντεθειμένο σώμα, αλλά δεν ταίριαζε με τον Μπεν.
Θρίλερ στη Δανία
Ο Matt Bolger από την αστυνομία του Γιορκσάιρ είπε: «Γνωρίζουμε ότι ένας άνδρας που πιστεύει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ βρίσκεται στη Δανία. Όπως συμβαίνει με κάθε αναφορά αυτού του είδους, έχει γίνει ένα τεστ DNA το οποίο θα συγκριθεί με το δείγμα DNA που κατέχει η αστυνομία του Γιορκσάιρ, προκειμένου να δοθεί στην οικογένεια του Μπεν μια οριστική απάντηση».
«Ενώ η αστυνομία του Γιορκσάιρ δεν έχει δικαιοδοσία στην Ελλάδα, είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τις ελληνικές Αρχές και την οικογένεια του Μπεν με όποιον τρόπο μπορούμε, ενώ ένας ανώτερος ανακριτής παραμένει σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μπεν που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στις 24 Ιουλίου 1991 και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.
«Δεν μπορούν να πάνε φυλακή γιατί η παραγραφή είναι 20 χρόνια, οπότε δεν έχουν τίποτα να χάσουν», συνέχισε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις