Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα γυαλιά ηλίου μέσα στο αυτοκίνητο - Η φωτογραφία που θα σας πείσει

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα γυαλιά ηλίου μέσα στο αυτοκίνητο – Η φωτογραφία που θα σας πείσει

Σε συνθήκες καύσωνα γυαλιά ηλίου εκτός θήκης μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και φωτιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια επιβαινόντων και υπόλοιπων οδηγών

Πόσοι οδηγοί δεν έχουν τη συνήθεια να αφήνουν τα γυαλιά ηλίου στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μια κίνηση που γίνεται μηχανικά αλλά μπορεί να έχει μοιραίες επιπτώσεις. Μια viral φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Το φαινομενικά αθώο αξεσουάρ του καλοκαιριού μπορεί να γίνει η αιτία να ξεσπάσει ακόμα και φωτιά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των επιβαινόντων αλλά και όσων κινούνται τη στιγμή εκείνη στο οδικό δίκτυο.

Οι φακοί τους μας προστατεύουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και μας βοηθούν να βλέπουμε καλύτερα τον δρόμο σε συνθήκες υψηλής ηλιοφάνειας. Όμως όταν οι φακοί βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ήλιο, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Γι’ αυτό και επ’ ουδενί δεν πρέπει να τα παρατάμε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας. Και όχι, ο λόγος δεν είναι μόνο ότι μπορεί να γίνουν στόχος ενός κλέφτη και να σπάσει το τζάμι για να τα πάρει.

Το φαινομενικά αθώο αξεσουάρ του καλοκαιριού μπορεί να γίνει η αιτία να ξεσπάσει ακόμα και φωτιά

Η κακή συνήθεια να αφήνουμε τα γυαλιά στο αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί μοιραία

Πώς μπορεί να εκδηλωθεί φωτιά

Όταν τα γυαλιά ηλίου αφεθούν στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενδέχεται να συγκεντρώσουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί ένας μεγεθυντικός φακός.

Έτσι, το φως συγκεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και τελικά σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που δημοσίευσε πέρυσι η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Nottinghamshire.  Όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω, λόγω των γυαλιών που είχαν αφεθεί στο ταμπλό, αναπτύχθηκε τόσο υψηλή θερμοκρασία που οι επιφάνειες της καμπίνας έλιωσαν.

Στην ανάρτησή της η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή των οδηγών, ζητώντας τους να μην αφήνουν αντικείμενα που αντανακλούν το φως στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024