Ήταν τα σχόλια του πρίγκιπα Χάρι για την Κέιτ Μίντλετον που έκαναν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να θεωρεί ότι ο μικρότερος αδερφός του «έπεσε πιο χαμηλά από τα χαμηλά» σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα.

Το «θάψιμο» του πρίγκιπα Χάρι στην Κέιτ Μίντλετον στο ντοκιμαντέρ του με τη Μέγκαν Μαρκλ για το Netflix έκαναν τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ να αισθάνεται ότι «έπεσε πιο χαμηλά από τα χαμηλά».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κυκλοφόρησαν ένα ντοκιμαντέρ έξι μερών τον Δεκέμβριο του 2022 στο οποίο έκαναν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από το στόχαστρό τους δεν έλειψαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο βασιλιάς Κάρολος, με τον πρίγκιπα Χάρι να αποκαλύπτει ότι ο αδερφός του «ούρλιαζε και φώναζε» και ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος «έλεγε ψέματα» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο, δεν ήταν οι επικρίσεις στο πρόσωπό του που εξόργισαν πραγματικά τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά τα σχόλια που φαινομενικά απευθύνονταν στην Κέιτ Μίντλετον.

Σε ένα από τα πρώτα επεισόδια για το ντοκιμαντέρ του Netflix, ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια τάση στη βασιλική οικογένεια να παντρεύονται κάποιον που «ταιριάζει στο καλούπι».

«Νομίζω ότι για τόσους πολλούς ανθρώπους στην οικογένεια, ειδικά προφανώς στους άνδρες, μπορεί να υπάρχει ένας πειρασμός ή μια παρόρμηση να παντρευτούν κάποιον που θα ταίριαζε στο καλούπι σε αντίθεση με κάποιουν με τον οποίο προορίζεσαι να είσαι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι.

Βαθιά πληγωμένη και προσβεβλημένη η Κέιτ Μίντλετον

Στο «Inside Story» του Robert Hardman, το οποίο κυκλοφορεί με την DailyMail, υποδηλώνει ότι οι φίλοι της βασιλικής οικογένειας πίστευαν ότι αναφερόταν ξεκάθαρα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

«Πέρα από όλες τις άλλες παραβιάσεις της εμπιστοσύνης, εδώ ο πρίγκιπας Χάρι έκανε μια κραυγαλέα επίθεση στην Κέιτ Μίντλετον. Για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ «έπεσε πιο χαμηλά από χαμηλά» ανέφερε μια πηγή στον συγγραφέα.

Αρκετές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των εκρηκτικών του απομνημονευμάτων «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι δεν δίστασε να αναφερθεί στην Κέιτ Μίντλετον, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με μια διαμάχη της με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Η βασιλική σχολιάστρια Jennie Bond μιλώντας στο περιοδικό OK! ισχυρίστηκε πως η Κέιτ Μίντλετον ένιωσε βαθιά πληγωμένη και προσβεβλημένη από τα σχόλια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, εκφράζοντας αμφιβολίες για οποιαδήποτε γρήγορη λύση στη βασιλική τους διαμάχη.

Συνεχίζουν τη ζωή τους Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ

«Όταν προέρχεσαι από μια ευτυχισμένη, ενωμένη οικογένεια, όπως η Κέιτ Μίντλετον, είναι απίστευτα δύσκολο να καταλάβεις πώς οι άνθρωποι μπορούν να αποξενωθούν» σημειώνει χαρακτηριστικά η Jennie Bond.

Η Jennie Bond αναφέρθηκε και στην αρχική αισιοδοξία της Κέιτ Μίντλετον για συμφιλίωση, ιδιαίτερα μετά την αλληλεπίδρασή τους μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

«Νομίζω ότι πίστευε ότι το ρήγμα θα μπορούσε να διορθωθεί και μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου είδαμε την Κέιτ Μίντλετον να μιλάει με τον πρίγκιπα Χάρι και προφανώς να ενθαρρύνει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να κάνει το ίδιο.

«Αλλά ξέρουμε τώρα ότι δεν λειτούργησε. Στην πραγματικότητα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν μια φλογερή διαμάχη αμέσως μετά την κηδεία. Έρχεται ένα σημείο που απλά πρέπει να αποδεχτείς ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν όλοι» υπογράμμισε.

«Η Κέιτ Μίντλετον πληγώθηκε και προσβλήθηκε από πράγματα που είπαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Αλλά αυτή και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και υποψιάζομαι ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ρήξη με τον πρίγκιπα Χάρι δεν μπορεί να διορθωθεί στο άμεσο μέλλον και αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους».