Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH, ο οποίος έχει ξοδέψει περίπου 163 εκατομμύρια δολάρια για να εμπλακεί σε κάθε μη αθλητική πτυχή των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησε τη δική του τελετή έναρξης το βράδυ της Πέμπτης.

Η Σερένα Γουίλιαμς, ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Μικ Τζάγκερ, ο Γάλλος ηθοποιός Ομάρ Σάι, η Ζεντάγια και ο Snoop Dogg ήταν μεταξύ των πολλών σταρ καλεσμένων που παρευρέθηκαν στο pre-party της LVMH, που ονομάστηκε μεγαλοπρεπώς «Πρελούδιο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Μικ Τζάγκερ / Photo: REUTERS

«Πολύ ευγενικά σχεδίασε για μένα για απόψε»

Όπως συμβαίνει τόσο συχνά όταν η μόδα συναντά το branding σε μια λαμπερή εκδήλωση, η Άννα Γουίντουρ ήταν μία από τις συν-οικοδέσποινες της βραδιάς, κυριαρχώντας γαλήνια στο κόκκινο χαλί (το οποίο έμοιαζε στην πραγματικότητα περισσότερο σαν μια πράσινη πίστα τρεξίματος) με τον Αυστραλό σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμνα στην αγκαλιά της.

Φορούσε ένα μακρύ glittery φόρεμα που ο Νικολά Γκεσκιέρ, ο δημιουργικός σχεδιαστής γυναικών του οίκου Louis Vuitton, «πολύ ευγενικά σχεδίασε για μένα για απόψε», όπως είπε. Ο Λούρμαν φορούσε τζιν παντελόνι και τζιν πουκάμισο.

 Ο Μπαζ Λούρμαν είπε ότι το πάρτι αντιπροσώπευε τη διάλυση των ορίων μεταξύ των διαφόρων ειδών διασημοτήτων

Άννα Γουίντοθρ και Μπαζ Λούρμαν / Photo: REUTERS

«Είναι όλα ένα μεγάλο κομμάτι του θεάτρου»

Παρόλο που αρκετοί αστέρες – Ζεντάγια, ΛεΜπρον Τζέιμς, Zακ Έφρον, Ελίζαμπεθ Μπανκς – μπήκαν στο πάρτι στο Louis Vuitton Foundation χωρίς να σταματήσουν, άλλοι έκαναν σχόλια για τη μόδα, τον αθλητισμό και το πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Φορώντας ένα υπέροχα ραμμένο κοστούμι πάνω του, το οποίο δεν ήταν της LVMH και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ο αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς διασκέδασε την κακότροπη φήμη του με γοητευτικά ανέκδοτα τόσο στα γαλλικά όσο και στα αγγλικά. (Είπε ότι έπρεπε να ηρεμήσει – ήταν προγραμματισμένο να παίξει τον πρώτο του αγώνα, εναντίον του Μάθιου Έμπντεν από την Αυστραλία, το Σάββατο).

Ο Μπαζ Λούρμαν είπε ότι το πάρτι αντιπροσώπευε τη διάλυση των ορίων μεταξύ των διαφόρων ειδών διασημοτήτων. «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου, είτε έρχεσαι από τη δημοφιλή μουσική, τη μόδα, τον αθλητισμό – δεν υπάρχουν σύνορα», είπε. «Είναι όλα ένα μεγάλο κομμάτι του θεάτρου».

«Οι αστέρες του αθλητισμού είναι οι νέοι σούπερ σταρ», δήλωσε η Άννα Γουίντουρ.

Tζέρεμι Άλεν Γουάιτ / Photo: REUTERS

Zendaya, / Photo: REUTERS

Το εργαστήριο κοσμημάτων Chaumet της LVMH σχεδίασε τα μετάλλια που θα λάβουν οι αθλητές

Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πόσο βαθιά συνυφασμένοι είναι οι αγώνες του 2024 με την LVMH, την τεράστια εταιρεία της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τις Louis Vuitton, Moët & Chandon, Tiffany και Sephora. Το εργαστήριο κοσμημάτων Chaumet της LVMH σχεδίασε τα μετάλλια που θα λάβουν οι αθλητές.

Η Louis Vuitton δημιούργησε τα μπαούλα στα οποία θα μεταφέρονται τα μετάλλια και τους δίσκους στους οποίους θα παρουσιάζονται.

Τα ρούχα που θα φορέσουν οι Γάλλοι αθλητές στην τελετή έναρξης, συμπεριλαμβανομένων των αμάνικων σακακιών για τις γυναίκες, σχεδιάστηκαν από την εταιρεία Berluti της LVMH, σε συνεργασία με τη Γαλλίδα συντάκτρια μόδας, Καρίν Ρόιτφολντ. Η Sephora, η εταιρεία καλλυντικών LVMH, είναι χορηγός της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με την έναρξη των αγώνων την Παρασκευή.

Στο πάρτι συμμετείχε μια υγιής ομάδα πραγματικών αθλητών, όπως η γυμνάστρια Άλι Ράισμαν, η σκιέρ Λίντσεϊ Βον και η αστέρας του ποδοσφαίρου Άσλιν Χάρις, η οποία έφτασε με τη σχέση της, την ηθοποιό Σοφία Μπους. Όσο για τους μη αθλητές, κάποιοι από αυτούς γνώριζαν σαφώς περισσότερα για τον αθλητισμό από άλλους.

Ο Snoop έλαμπε μέσα σε ένα χρυσό παντελόνι, συνδυασμένο με ένα σακάκι από χρυσό λαμέ

Snoop Dogg / Photo: Reuters

«Να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά για να γιορτάσουμε έναν σκοπό, που είναι η αγάπη»

Η Άννα Γουίντουρ δήλωσε ότι ανυπομονούσε να δει τον «Νόβακ» και τον «Κάρλος» (όπως λέμε Τζόκοβιτς και Αλκαράθ) να παίζουν τένις. Ο ηθοποιός Κρίστοφερ Μελόνι είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος με τον διαγωνισμό επιτραπέζιας αντισφαίρισης επειδή ήταν ενθουσιώδης παίκτης, αν και όχι ολυμπιακής κλάσης.

«Στον δικό μου μικρό φανταστικό κόσμο, είμαι φανταστικός», είπε.

Και ο ηθοποιός Άλαν Κάμινγκ, φορώντας μια πορτοκαλί στολή και πορτοκαλί γυαλιά ηλίου, δήλωσε ότι δεν ήταν ποτέ μεγάλος λάτρης των σπορ, αλλά είναι έτοιμος να δοκιμάσει.

Ο Snoop Dogg περιέγραψε τα συναισθήματά του την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Το θέμα είναι να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά για να γιορτάσουμε έναν σκοπό, που είναι η αγάπη», είπε.

Ο Snoop έλαμπε μέσα σε ένα χρυσό παντελόνι, συνδυασμένο με ένα σακάκι από χρυσό λαμέ. Δεδομένης της επωνυμίας που κάλυπτε την περίσταση – ήταν δύσκολο να παρακολουθήσεις όλα τα LV διακριτικά στις τσάντες και τα ρούχα των καλεσμένων – φορούσε, άραγε και ο Snoop κάποια από τις εταιρείες της LVMH;

«Ω, όχι», είπε. «Φοράω Snoop Dogg limited edition. Είναι μοναδικό στο είδος του».

Δείτε στο βίντεο μερικές από τις διάσημες εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ο σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν και η Άννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια και παγκόσμια διευθύντρια σύνταξης της Vogue και επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast

*Με στοιχεία από nytimes.com | Αρχική φωτό: REUTERS