Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Billie Kark: Το viral κορίτσι που «μπλέκει» παραδοσιακή και techno μουσική έρχεται να μας δείξει ότι είναι πολλά περισσότερα

Billie Kark: Το viral κορίτσι που «μπλέκει» παραδοσιακή και techno μουσική έρχεται να μας δείξει ότι είναι πολλά περισσότερα

Η Billie Kark επιστρέφει με το TZANEM και θέλει να μας δείξει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένα viral φαινόμενο των social media

Σίγουρα κάπου έχει πάρει το αφτί σας αυτό το όνομα το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα νεαρό κορίτσι που από πολλούς ήδη θεωρείται -κι όχι άδικα- το νέο καλλιτεχνικό TikTok viral φαινόμενο της πόλης!

Ο λόγος για την Billie Kark. Ένα 23χρονο κορίτσι, το οποίο έχει καταφέρει να ενώσει την ηλεκτρονική μουσική με τους παραδοσιακούς ήχους της ηπειρωτικής Ελλάδος!

O περισσότερος κόσμος την γνώρισε ως το κορίτσι του «Πάρτυ», το οποίο με αστραπιαία ταχύτητα μετατράπηκε σε ύμνο της Gen Z και κατά συνέπεια των social media, ωστόσο δυο χρόνια μετά, η Billie Kark έρχεται να μας αποδείξει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένα viral τραγούδι στα social media.

Η νέα της δουλειά, με τίτλο «Τζάνεμ» κυκλοφόρησε κυκλοφόρησε από την FM RECORDS κι όπως η ίδια θα πει, μιλώντας στο in, πρόκειται «για ένα μικρό EP 3 κομματιών που έγραψα τον Νοέμβρη του 2023».

«Περιλαμβάνει τον »Ορίζοντα», το »Τζάνεμ» (δημοτικό τραγούδι απ΄την Άρτα») και το » Mer Dan Idev» (παραδοσιακό τραγούδι Αρμενίας). Το ονόμασα »Τζάνεμ» γιατί ήταν το πρώτο κομμάτι που ολοκλήρωσα μετά τον προηγούμενο μου δίσκο και είναι στην ουσία αυτό που ενέπνευσε για τα επόμενα δύο και είναι και παράλληλα ο λόγος που το θεωρώ το χειρότερο κομμάτι του δίσκου. Ο δίσκος δεν γράφτηκε με κάποια συγκεκριμένη θεματική. Παρόλα αυτά και τα τρία κομμάτια μιλάνε για την λαχτάρα της επιστροφής σε ένα αγαπημένο μέρος ή πρόσωπο. Τα »ξεχωρίσματα» όπως λένε στην αγαπημένη μου Ήπειρο. Η προσμονή και νοσταλγία είναι δυο έννοιες που με συγκινούν πολύ και νομίζω πάντα θα με εμπνέουν».

Όσον αφορά στο πώς προέκυψε, θα απαντήσει ότι… δεν ξέρει! «Όπως προκύπτουν όλα τα καλλιτεχνήματα. Νιώθω μια ανάγκη να δημιουργήσω, κάθομαι στο γραφείο μου και γράφω. Κάθε φορά είναι σαν ένας μικρός τοκετός» εξηγεί.

Παράλληλα, σε ερώτηση ποιο από τα κομμάτια προτιμά, θα απαντήσει το Mer Dan Idev και θα εξηγήσει ότι ο λόγος είναι πως «είναι το πιο καλοδουλεμένο μου κομμάτι απ’ όλα όσα έχω κυκλοφορήσει και είμαι πολύ περήφανη γι΄αυτό».

«Οι μουσικές μου επιρροές ξεκινούν από την παιδική μου ηλικία»

Αναφορικά με τις καλλιτεχνικές της επιρροές, η Billie Kark θα πει ότι ξεκινούν από την παιδική της ηλικία.

«Η μαμά μου είναι μουσικός οπότε φρόντισε να μας μπουκώσει εμένα και τα αδέρφια μου με θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με τρομερή μουσική επένδυση. Είναι της άποψης ότι δεν κάνει καλό σ ΄ένα παιδί μικρής ηλικίας να ακούει ό,τι να ναι, οπότε φρόντισε να βάλει κάποια θεμέλια στην μουσική μας παιδεία με απλές μελωδίες, ήσυχες και χαρούμενες» εξηγεί.

«Μεγαλώνοντας ανακάλυψα από την αδερφή μου την Άννα τους Coldplay που είναι ακόμα μια πολύ ισχυρή επιρροή μου. Αυτός που με τράβηξε στον χώρο της ηλεκτρονικής ήταν ο Ben Bohmer και ο David August» τονίζει.

«Βρίσκομαι σε δύσκολη καλλιτεχνική φάση»

Σε άλλο σημείο, η Billie Kark εξηγεί ότι βρίσκεται σε «μια καλλιτεχνική φάση κάπως δύσκολη», αφού «δέχτηκα πολύ προσοχή ξαφνικά και μπήκα στον χώρο με τεράστια ταχύτητα και δυστυχώς έχω κουραστεί αρκετά».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η λύση είναι «επειγόντως ένα διάλειμμα για διακοπές, θάλασσα και φίλους για να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου».

«Το καλοκαίρι έχω κάποιες λίγες εμφανίσεις σε ορεινά κυρίως μέρη, μέσα σε δάση και δίπλα σε ποτάμια. Κατά τ’ άλλα θα πάω στην Ικαρία με τους φίλους μου και θα προσπαθήσω να αδειάσω το κεφάλι μου από όλη την ένταση του προηγούμενου καιρού» συμπληρώνει.

«Βασικός στόχος της ζωής μου είναι να είμαι ευτυχισμένη και ήρεμη»

Τέλος, στην ερώτηση που βλέπει τον εαυτό της σε 10 χρόνια από σήμερα, απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «δεν ξέρω καν πού θέλω να βρίσκομαι του χρόνου, πόσο μάλλον σε 10 χρόνια».

«Ίσως θα ήθελα να έχω ασχοληθεί περισσότερο με την παραγωγή τραγουδιών για ταινίες που είναι ένα ενδιαφέρον που μου έχει γεννηθεί πρόσφατα. Θα ήθελα να έχω και το δικό μου στούντιο κάπου στην εξοχή. Όπως και να ‘χει, ο βασικός στόχος της ζωής μου είναι να είμαι ευτυχισμένη και ήρεμη. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι μια μέρα θα σταματήσω να κυκλοφορώ τη μουσική μου και θα κάνω κάτι άλλο. Δεν μου αρέσει καθόλου να σκέφτομαι το μέλλον» καταλήγει.

Sports in

Δεν επηρεάζει την ελληνική αποστολή το χάος με τα τρένα στη Γαλλία

Η Team Hellas δεν επηρεάζεται από την επίθεση στα συστήματα των σιδηρόδρομων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024