Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ισαάκ Νεύτων είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου και δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό

Ο Ισαάκ Νεύτων είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου και δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό

Το τέλος του κόσμου έχει προβλεφθεί από αρκετούς, ευτυχώς ανεπιτυχώς - Σήμερα ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα ημερομηνία που δεν απέχει πολύ

Ακόμη μία ημέρα ξημέρωσε, ακόμη μία πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου αποκαλύπτεται.

Μέχρι στιγμής ευτυχώς καμία δεν έχει βγει αληθινή, αλλά σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτήν του Ισαάκ Νεύτωνα. Ένα από τα λαμπρότερα μυαλά και ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη βαρύτητα, είχε ορισμένες σκέψεις για το τέλος της ανθρωπότητας.

Χωρίς τον Νεύτωνα, ενδεχομένως ο κόσμος σήμερα να ήταν εντελώς διαφορετικός. Έτσι εάν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να προβλέψει το τέλος του, θα ήταν ο βρετανός φυσικός.

Και, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή, συγκεκριμένα από τις αρχές του 18ου αι. και το έτος 1704.

Η πρόβλεψη

Πριν από την εφεύρεση της γκιλοτίνας, των τρένων, ακόμη και του πιάνου, ο Νεύτωνας βούτηξε την πένα του στο μελάνι και διατύπωσε τις θεωρίες του στο χαρτί.

«Όσοι του αντιτίθενται θα αντιμετωπίσουν την οργή του και όσοι τον αγκαλιάσουν θα βιώσουν την αγάπη του».

Σε μία πρόβλεψη έγραψε: «Έτσι, ο χρόνος, οι καιροί και το μισό ενός χρόνου είναι 42 μήνες ή 1260 ημέρες ή τρία χρόνια και μισό, υπολογίζοντας δώδεκα μήνες σε έναν χρόνο και 30 ημέρες σε έναν μήνα…»

Και συνέχισε: «Και αφού οι ημέρες των βραχύβιων θηρίων τίθενται για τα έτη των ζωντανών βασιλείων, η περίοδος των 1260 ημερών, αν χρονολογηθεί από την πλήρη κατάκτηση των τριών βασιλέων το 800 μ.Χ., θα τελειώσει το 2060 μ.Χ.. Μπορεί να τελειώσει αργότερα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να τελειώσει νωρίτερα».

Ναι λοιπόν, καλά καταλάβατε. Ο Νεύτων προέβλεψε πως το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2060.

Ο Sir Isaac Newton

Πώς το υπολόγισε;

Ο Νεύτων ήταν χριστιανός και διαμόρφωσε τη θεωρία για το τέλος του κόσμου με βάση το βιβλίο του Δανιήλ, το οποίο είναι η παλαιότερη διαθήκη της θρησκείας του, και αναφέρει την αποκάλυψη.

Μιλώντας για το τι εννοούσε ο επιμελητής του History of Yesterday, Andrei Tapalaga δήλωσε: «Το «τέλος του κόσμου» στο οποίο αναφέρεται ο Νεύτων σε αυτή τη θεωρία που βασίζεται στο βιβλίο του Δανιήλ είναι ότι τότε θα είναι που ο Ιησούς θα επιστρέψει και θα φέρει την ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο όντας ο κυβερνήτης για μια ολόκληρη χιλιετία.

»Ο Ιησούς θα κάψει όλους εκείνους που έχουν διαφθείρει τον Χριστιανισμό για το προσωπικό τους όφελος και θα μας διδάξει όλους να ζούμε αρμονικά. Όσοι του αντιτίθενται θα αντιμετωπίσουν την οργή του και όσοι τον αγκαλιάσουν θα βιώσουν την αγάπη του».

Οπότε μάλλον η πρόβλεψη του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου, δεν σημαίνει απαραίτητα την καταστροφή των πάντων, αλλά το τέλος μίας σκοτεινής εποχής.

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: x.com/DunkenKBliths

Sports in

Κορυφαίος παίκτης του NBA στον 21ο αιώνα ο ΛεΜπρόν – Σε ποια θέση βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο

To ESPN δημοσίευσε μια λίστα με τους κορυφαίους παίκτες του 21ου αιώνα στο ΝΒΑ, τοποθετώντας τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην κορυφή του σχετικού ranking

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024