H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Γαλλική προεδρεία παρέθεσαν δείπνο στο Λούβρο το βράδυ της Πέμπτης προς τιμήν των αρχηγών κρατών και λαμπερών προσωπικοτήτων. Όπως είναι φυσικό οι εκ των οικοδεσπτών ήταν ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, αλλά και ο Τόμας Μπαχ πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που με την σύζυγό του υποδέχονταν τους καλεσμένους, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν 500 περίπου καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών, δεκάδες μέλη των βασιλικών οικογενειών, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκπρόσωποι διεθνών αθλητικών φορέων. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ανάμεσα στους καλεσμένος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Άλλοι Ευρωπαίοι που αναμένεται να δώσουν το παρών στην τελετή έναρξης είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. Στην τελετή λήξης από αμερικανικής πλευράς, θα παραστεί ο Ντάγκλας Έμχοφ, σύζυγος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βρίσκεται τώρα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.

Λιγότερες από 24 ώρες παραμένουν από την – αναμενόμενη ως φαντασμαγορική – έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν την ώρα της άφιξής τους.

Οι παρουσίες των «γαλαζοαίματων»

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη,οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους, ο Αλβέρτος και η Σαρλίν του Μονακό, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ’ και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα και ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη.

Την ώρα που στις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα μια από τις πιο έντονες προεκλογικές περιόδους, παρευρέθηκε και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οίκων παρευρέθησαν επίσης σε τελετές υποδοχής των αθλητών των χωρών τους στις πρεσβείες των χωρών στο Παρίσι.

Λιγότερο λαμπερή είναι η δίκαιη γκρίνια από τους κατοίκους του Παρισιού που νιώθουν φυλακισμένοι στην ίδια τους την πόλη.

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος του Μονακό με τον πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την σύζυγό του.

Η πριγκίπισσα Άννα δεξιώθηκε τους αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας.

Ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων