Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όταν ο οδηγός – που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ανήλικος – ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

Ο 16χρονος οδηγός μπήκε με ταχύτητα ανάποδα στον μονόδρομο για να διαφύγει της σύλληψης

Ο 16χρονος μάλιστα κινούμενος με ταχύτητα μπήκε κάποια στιγμή ανάποδα σε μονόδρομο με σκοπό να διαφύγει, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων οδηγών που θα μπορούσαν να κινούνται στο σημείο.

Η Αστυνομία κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα αποτρέποντας κάποιο ατύχημα από την απερίσκεπτη αντίδραση του οδηγού. Ο ανήλικος ημεδαπός συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νεάπολης – Συκεών.

Όπως αναφέρει ο typosthes.gr, η άγρια καταδίωξη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή των Συκεών. Ο νεαρός, ο οποίος είναι γεννημένος το 2008, είχε κλέψει νωρίτερα το αυτοκίνητο που οδηγούσε και όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα για να διαφύγει της σύλληψης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας τους στην περιοχή των Συκεών, απογευματινές ώρες χθες (25-07-2024), εντόπισαν νεαρό ημεδαπό να κινείται με κλεμμένο όχημα.

Σε σήμα στάσης που του έγινε, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε ανάποδα σε μονόδρομο προκειμένου να διαφύγει. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, ο νεαρός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχημάτισαν εις βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.