Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλτα στη Λίμνη Κόμο όπου οι Ιταλοί πηγαίνουν για να αποφύγουν την καλοκαιρινή πολυκοσμία

Βόλτα στη Λίμνη Κόμο όπου οι Ιταλοί πηγαίνουν για να αποφύγουν την καλοκαιρινή πολυκοσμία

Η Λίμνη Κόμο ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολυτελή ευρωπαϊκά hotspots της δεκαετίας του 1960, αποτελώντας καταφύγιο για τους αστέρες του Χόλιγουντ

Η Λίμνη Κόμο στην Ιταλία αποτελεί εδώ και καιρό μια δημοφιλή απόδραση για τους παραθεριστές που αναζητούν ένα κομψό παραλίμνιο καταφύγιο, με τις πόλεις Bellagio και Como να προσελκύουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Η δημοφιλία της δεν αποτελεί νέο. Η Λίμνη Κόμο ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολυτελή ευρωπαϊκά hotspots της δεκαετίας του 1960, αποτελώντας καταφύγιο για τους αστέρες του Χόλιγουντ και τις πλούσιες οικογένειες που ήθελαν να ξεφύγουν από την πόλη.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήρθε εδώ για να ζωγραφίσει μετά τον πόλεμο και ο Βέρντι εμπνεύστηκε την «Τραβιάτα» στις όχθες της.

Σήμερα, τα σημάδια της πολυτέλειας αφθονούν. Ιδιωτικά σκάφη βρίσκονται σε μια λίμνη που περιβάλλεται από παραθαλάσσιες επαύλεις, και σε κάθε γωνία υπάρχει μια Ferrari. Οι πλούσιοι και διάσημοι συρρέουν στη λίμνη κάθε καλοκαίρι, με τους George και Amal Clooney, Tom Cruise, Madonna και Sylvester Stallone να απολαμβάνουν τις ακτές του Como.

Η Λίμνη Κόμο έχει μια πλούσια φήμη, και ο συνωστισμός και οι συχνά υπερβολικές τιμές το αντικατοπτρίζουν αυτό, σημειώνει σε άρθρο του ο Independent.

Η άλλη πλευρά

Ωστόσο, η Λίμνη Κόμο δεν αποτελείται μόνο από τουριστικά hotspots υψηλών προδιαγραφών. Κατά μήκος της λίμνης μήκους 30 μιλίων, μπορείτε να βρείτε πολιτιστικά ιστορικές πόλεις όπως το Lecco, το Sorico, το Menaggio και το Domaso που προσφέρουν μια ανάπαυλα από τα πλήθη.

Άλλωστε, μέρος της μαγείας της απόδρασης σε μια παραλίμνια πόλη ή ένα ορεινό καταφύγιο είναι να έρχεστε σε επαφή με τη φύση και όχι να σπρώχνεστε από τις ορδές που προσπαθούν να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία.

Lecco

Ακριβώς νότια της Varena βρίσκεται η πόλη Lecco, αγαπημένη στους Ιταλούς που αναζητούν μια απόδραση στη Λίμνη Κόμο. Η ίδια η πόλη είναι μικρή και το κέντρο της είναι εύκολα προσβάσιμο. Μπορείτε να φτάσετε από τον σιδηροδρομικό σταθμό στον τερματικό σταθμό των πλοίων σε μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.

Φυσικά διαθέτει πληθώρα τοπικών μαγαζιών τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε, καθώς και καταστήματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών μόδας.

Υπάρχουν επίσης οι τυπικές ιταλικές πλατείες, όπως η Piazza Garibaldi, όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν εσπρέσο με ένα γλυκό ακούγοντας έναν μουσικό να παίζει.

Στη συνέχεια, περιπλανηθείτε κατά μήκος του παραλίμνιου πεζόδρομου με τους καλοδιατηρημένους ποδηλατόδρομους με μια γενναιόδωρη κουταλιά παγωτό από την Capo Horn Gelateria Artigianale.

Φαγητό

Για τα κυριότερα εστιατόρια και μπαρ, όπως το Bottega del Maiale, το L’EK Bistrot και το Cardamomo Persian Palace Lecco, κατευθυνθείτε προς την Piazza Septembre, όπου θα βρείτε υπαίθριους χώρους εστίασης και ζωντανή μουσική, μόλις δύο δρόμους πίσω από την προκυμαία της λίμνης.

Εκεί θα ανταμειφθείτε με την εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά, όπως το Monte Rosa, το Monviso και το Adamello, και συχνά μπορείτε να βρείτε οικογένειες και ζευγάρια να κάθονται στην ακτή απολαμβάνοντας ένα πικνίκ καθώς δύει ο ήλιος.

Όλα εδώ κινούνται λίγο πιο αργά. Μπορείτε εύκολα να περάσετε τις ώρες σας με ένα γενναιόδωρο ποτήρι Sforzato di Valtellina ή Franciacorta και να παρακολουθήσετε τον κόσμο στην κεντρική πλατεία Palazzo delle Paure. Για πανοραμική θέα της λίμνης και των βουνών, πάρτε μια passeggiata στο σημείο θέασης Lungolago di Lecco με τα μεσαιωνικά ερείπια.

Διαμονή

Ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη διαμονή στο Bellagio και το Como, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων αλυσίδων ξενοδοχείων και μεγάλων εμπορικών σημάτων, αν αναζητάτε προσιτή πολυτέλεια, υπάρχουν πολλές καλές επιλογές στο Lecco, όπως το Hotel Griso και το Hotel Villa Cipresi.

Η λίμνη και τα γύρω βουνά προσφέρονται για πεζοπορία και αναρρίχηση, με τον βράχο Nibbio που είναι δημοφιλής στους αναρριχητές να βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας οδήγησης.

Τα κοντινά μονοπάτια περιλαμβάνουν το τρομακτικό βουνό Magnodeno, το Monte Barro και το ήρεμο Sentiero delle Pozze (ή Μονοπάτι των Πισινών), όπου μπορείτε να κάνετε μια βουτιά σε φυσικές πισίνες σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024