Τα λουλούδια στη μόδα δεν είναι κάτι νέο. Από τις ρομαντικές δημιουργίες του παρελθόντος μέχρι τα ζωηρά μοτίβα που κυριαρχούν στις ανοιξιάτικες συλλογές, τα φλοράλ prints έχουν πάντα την τιμητική τους. Ωστόσο, φέτος βλέπουμε μια νέα προσέγγιση που έχει ξεκινήσει από τις πασαρέλες και έχει επεκταθεί με ταχύτητα φωτός στα κοινωνικά δίκτυα: ένα μόνο μεγάλο λουλούδι. Και συχνά απόλυτα ρεαλιστικό.

Οι σχεδιαστές για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 άντλησαν έμπνευση από τη φύση, δημιουργώντας μοτίβα που συνδυάζουν το φυσικό με το καλλιτεχνικό. Σε αντίθεση με τα πολύπλοκα φλοράλ του παρελθόντος, αυτή η τάση επικεντρώνεται σε μεγάλα, ρεαλιστικά άνθη που δεσπόζουν σε κάθε ρούχο, αποπνέοντας μια πιο ώριμη και σύγχρονη αισθητική.

Σε πολλές περιπτώσεις τα μονά αυτά άνθη χαρακτηρίζονται από τον φωτορεαλισμό. Τα prints φέτος έχουν ακολουθήσει μια φιλοσοφία και προσέγγιση που σχετίζεται με αυτό το trend παρουσιάζοντας εικόνες αντικειμένων, τοπίων, φαγητών και ζώων, τυπωμένες με ρεαλιστικό τρόπο πάνω σε ρούχα και αξεσουάρ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι λογικό τα φλοράλ, μια αγαπημένη τάση κάθε καλοκαίρι, να επιστρέφουν με έναν ιδιαίτερα ρεαλιστικό και εντυπωσιακό τρόπο.

David Koma: Στη συλλογή του David Koma, τα χρώματα παίζουν κεντρικό ρόλο. Ένα μαύρο σατέν shift φόρεμα διακοσμημένο με ένα υπερμεγέθες όξινο-πράσινο τριαντάφυλλο αποτελεί παράδειγμα της δύναμης της απλότητας και της έντασης του χρώματος.

Alexander McQueen: Η Sarah Burton παρουσίασε μια συλλογή για το ατελιέ του Alexander McQueen όπου η εκτύπωση και το ύφασμα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένα μαύρο, λεπτό σιφόν slip φόρεμα με μια μεταξοτυπία ενός κατακόκκινου τριαντάφυλλου αποτελεί απόδειξη ότι λιγότερο είναι περισσότερο.

Givenchy: Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής, Matthew Williams, παρουσίασε μονοκλώνα τριαντάφυλλα και ίριδες, δημιουργώντας φλοράλ prints που συνδυάζουν τις παστέλ αποχρώσεις με το σιφόν, προσφέροντας μια νέα φρεσκάδα στη μόδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αναδειχθεί ως το απόλυτο μέσο διάδοσης των νέων τάσεων. Οι επιρροές από την πασαρέλα μεταφράζονται γρήγορα σε αναρτήσεις στο Instagram και το TikTok, όπου οι influencers και οι fashionistas υιοθετούν και προβάλλουν τα νέα φλοράλ μοτίβα. Αυτή η άμεση διάδοση επιτρέπει στις τάσεις να γίνονται μαζικές με ταχύτητα, κάνοντας τα μεγάλα αληθοφανή φλοράλ αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας του σήμερα.

Είναι μια τάση, η οποία, αν και μίνιμαλ, είναι πολύ ιδιαίτερη. Γι’ αυτό και δεν περιμέναμε ότι θα έβρισκε τόσο εύκολα και γρήγορα τον δρόμο της από την πασαρέλα στην πραγματική ζωή και τις γκαρνταρόμπες των γυναικών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, γιατί αν κάποιος ασχολείται με τη μόδα και ακολουθεί fashion λογαριασμούς, είναι σίγουρο ότι το feed του εμφανίζει πολύ συχνά εικόνες με φορέματα, φούστες ή τοπς που φέρουν ένα μεγάλο κεντρικό λουλούδι, αποπνέοντας αυτό το ιδιαίτερο vibe. Είναι φωτορεαλιστικό, αλλά είναι και floral. Είναι μίνιμαλ, αλλά είναι και λουλουδάτο.

Τα μεγάλα αληθοφανή φλοράλ έχουν κατακτήσει τόσο τις πασαρέλες όσο και τα κοινωνικά δίκτυα, καθιστώντας τα την απόλυτη τάση για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Με έμπνευση από τη φύση και μια σύγχρονη ματιά στη μινιμαλιστική κομψότητα, αυτά τα μοτίβα προσφέρουν μια νέα πνοή στη μόδα, αναδεικνύοντας τη δύναμη της απλότητας και της φυσικής ομορφιάς.

πηγή: grace.gr