Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να ανυπομονούμε για τις αποδράσεις μας στα καταγάλανα νερά. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να νικήσουμε την ζέστη, παραμένοντας δροσεροί παρά τον καύσωνα. Για να σε βοηθήσουμε να τα καταφέρεις, συγκεντρώσαμε όλες τις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές που μπορείς να δοκιμάσεις:

Πρόσεξε τον ήλιο

Είναι καλύτερο να αποφεύγεις τις μετακινήσεις τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, όταν όμως δεν μπορείς να τις αποφύγεις τότε θα πρέπει να προστατευθείς. Όταν εκτίθεσαι σε άμεσο ηλιακό φως, θυμήσου:

*Να φοράς αντηλιακό και να το ανανεώνεις τακτικά, ειδικά εάν ιδρώνεις. Εκτός από το πρόσωπο και τις μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος, μην ξεχνάς μέρη όπως ο αυχένας, ο θώρακας, το πίσω μέρος των αυτιών και το πάνω μέρος των ποδιών.

*Να φοράς καπέλο.

*Να κάνεις τακτικά διαλείμματα σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους ή τουλάχιστον σε σκιερούς χώρους για να αποφύγεις την θερμοπληξία.

*Να φοράς ανοιχτόχρωμα φαρδιά ρούχα.

Απαραίτητη η ενυδάτωση

Ειδικά τις μέρες με υψηλή θερμοκρασία έχουμε την τάση να ιδρώνουμε περισσότερο, για αυτό και πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό για να αναπληρώνουμε τα χαμένα υγρά, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων ηλεκτρολυτών.

Για αυτό το λόγο, έχε πάντα μαζί σου θερμός με νερό, που θα το διατηρεί παγωμένο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν νιώσεις συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως ξηροστομία, ζαλάδα ή πονοκεφάλους, αναζήτησε άμεσα σκιερό και δροσερό μέρος και πιες άφθονο νερό.

Εκτός από την άφθονη κατανάλωση υγρών, καλό θα ήταν να βρέχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια, το πρόσωπο αλλά και το κεφάλι σου για να ρίχνεις την θερμοκρασία σου.

Κράτησε έξω τον καύσωνα

Είναι σημαντικό να διατηρήσεις τους χώρους σου όσο πιο δροσερούς γίνεται, κρατώντας τις υψηλές θερμοκρασίες έξω. Για αυτό κλείσε παράθυρα και παντζούρια και προσπάθησε να αερίζεις μόνο πολύ νωρίς το πρωί, όπου η θερμοκρασία συνήθως πέφτει.

Επένδυσε σε ένα οικιακό κλιματιστικό inverter για να απολαμβάνεις την δροσιά του το καλοκαίρι, με υψηλή απόδοση και κορυφαία τεχνολογία που του επιτρέπει να βελτιστοποιήσει τη θερμοκρασία του δωματίου για μέγιστη άνεση.

Εξίσου καλή επιλογή για τις πιο ζεστές ημέρες είναι και οι ανεμιστήρες, που ενώ δεν παράγουν δροσιά, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση του αέρα για να καταπολεμάς την ζέστη μέρα και νύχτα.

Κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα στον χώρο, έρχονται με πρόσθετες λειτουργίες για να είναι ακριβώς στα μέτρα σου ενώ μπορείς να διαλέξεις και τον χρόνο λειτουργίας τους, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.