«Έχουμε πάρει απόφαση να διαμαρτυρηθούμε από κοινού, αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα μας» δήλωσε στο in ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση του in ποιο είναι το βασικό πρόβλημα των 19 Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Δεν λαμβάνουμε καμία χρηματοδότηση από το κράτος, πέραν των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, αλλά χρήματα για έργα δικά μας στους δήμους δεν υπάρχουν. Παλαιότερα ως δήμοι είχαμε το πρόγραμμα Θησέας κ.α. Χρειάζεται ένα ξεχωριστό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους δήμους. Να το διαχειρίζονται τα αρμόδια όργανα των Δήμων.

Το ποιο βασικό ίσως από όλα είναι η δημοτική οδοποιία. Μέσα στα χωριά και τις πόλεις μας. Δρόμοι σπασμένοι εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν υπάρχει κωδικός χρηματοδότησης, όπως υπάρχει στο επαρχιακό δίκτυο ή στο Εθνικό οδικό δίκτυο. Κάτι που αφορά όλη την Ελλάδα».

«Τεράστιο πρόβλημα η υποστελέχωση»

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαβρύτων, αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων, δηλώνοντας στο in: «Οι περιφερειακοί Δήμοι έχουμε να προσλάβουμε προσωπικό σχεδόν 40 χρόνια. Μπορεί να χρειαζόμαστε 10 άτομα σε μια υπηρεσία και έχουμε 2. Στα Καλάβρυτα, προσπαθούμε και εμείς οι αιρετοί και το προσωπικό υπερβάλλοντας εαυτούς για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Τι να σας πω; Ότι κάνουμε τους χειριστές των γκρέιντερ, ότι αλλάζουμε χιλιάδες σπασμένες λάμπες, αλλά και επισκευάζουμε τα δίκτυα ύδρευσης. Και πόσα ακόμη. Ξέρετε ότι δικαιούμαι ως δήμαρχος 150 λίτρα βενζίνης τον μήνα, ενώ έχω 130 οικισμούς;»

Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Καλαβρύτων