Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: «Ουδείς σεβασμός επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας»

Ελληνοτουρκικά: «Ουδείς σεβασμός επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας»

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο τους ισχυρισμούς πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει, τονίζεται.

«Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές για τον σεβασμό στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας»

Τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία» ευχαρίστησαν την Πέμπτη πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφορικά με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Άγκυρας νότια της Κάσου και της Καρπάθου.

Όπως υποστηρίζουν για τα όσα συνέβησαν με τις έρευνες του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» στην περιοχή, που παρ’ ολίγον να εξελιχθούν σε μία σοβαρή κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «στις 21 Ιουλίου, η Ελλάδα εξέδωσε ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούσε το υπό ιταλική σημαία πλοίο R/V IEVOLI RELLUME για την τοποθέτηση καλωδίων, ορισμένες από τις οποίες εισέρχονταν στις Ζώνες Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας».

«Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη», ανέφεραν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Έφτασαν να υποστηρίξουν ότι το πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας».

«Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις συντεταγμένες που δηλώθηκαν και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων που ανήκουν στις ναυτικές μας δυνάμεις. Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των ναυτικών μας δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επιμένοντας προφανώς πως η θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου βρίσκεται εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Sports in

Δεν επηρεάζει την ελληνική αποστολή το χάος με τα τρένα στη Γαλλία

Η Team Hellas δεν επηρεάζεται από την επίθεση στα συστήματα των σιδηρόδρομων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024