Να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι και όλες οι σκοτεινές διαδρομές ενός πολύ σκοτεινού σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την αποκάλυψη της ύπαρξης των κοινών στόχων μεταξύ ΕΥΠ και Predator.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, «από σήμερα το πρωί πληροφορούμαστε μέσα από δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, διεθνώς γνωστού, το οποίο εξακολουθεί έως σήμερα να εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, είναι ένα ζήτημα το οποίο πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας, πενήντα ακριβώς χρόνια μετά την αποκατάστασή της».

«Αν, λοιπόν, σας κούρασαν οι υποκλοπές -όπως κάποτε λέγατε- εμείς δεν θα κουραστούμε ποτέ να σας κουράζουμε»

Πρόσθεσε πως «αυτό ακριβώς το κέντρο είχε επιλέξει συγκεκριμένα πρόσωπα -πολλά σε αριθμό, τουλάχιστον είκοσι επτά- τα οποία παρακολουθούνταν και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και μέσω κακόβουλων λογισμικών, τα οποία όχι μόνο είναι απαγορευμένα διεθνώς».

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη επισήμανε πως ο «αρχηγός του του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος Αρχηγός τότε, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας τότε, ήταν ένας από αυτά τα πρόσωπα. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, Υπουργοί, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχηγός και Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων. Και εμείς αναρωτιόμαστε πότε θα πέσει, επιτέλους, άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση που εξακολουθεί να πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

Τέλος, ανέφερε ότι «η ΕΥΠ εξακολουθεί, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, με δεδομένο το διεθνές πλήγμα του κύρους που έχει υποστεί η δημοκρατία μας διεθνώς, να λειτουργεί ως νησίδα ανομίας μέσα στην καρδιά του κράτους».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μάντζος στη Βουλή:

«Επειδή, πράγματι, πριν από δύο ημέρες γιορτάσαμε όλοι με τη σοβαρότητα και την ιστορική βαρύτητα που πρέπει σε αυτήν την ημέρα τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τα πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση τον Ιούλιο του 1974, φρονούμε ότι αυτή η τόσο σημαντική μέρα δεν πρέπει να εορτάζεται μόνο στις 24 του Ιουλίου και μόνο με δεξιώσεις, αλλά κυρίως μέσα από την πρακτική μας και μέσα από την προσήλωσή μας και την αφοσίωσή μας στη λειτουργία των θεσμών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας.

Και αυτό το οποίο από σήμερα το πρωί πληροφορούμαστε μέσα από δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, διεθνώς γνωστού, το οποίο εξακολουθεί έως σήμερα να εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, είναι ένα ζήτημα το οποίο πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας, πενήντα ακριβώς χρόνια μετά την αποκατάστασή της. Είναι, πράγματι, η αποκάλυψη του μοτίβου, της ταύτισης, των στόχων του κακόβουλου λογισμικού PREDATOR και των στόχων των παρακολουθήσεων από την ίδια την κρατική Αρχή, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, της χώρας μας, η πλήρης απόδειξη -κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντοτε- ότι το κέντρο παρακολουθήσεων, το οποίο λειτούργησε μέσα από το επίκεντρο του –δήθεν- επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας, από το Μέγαρο Μαξίμου, από το γραφείο του Πρωθυπουργού, μέχρι και σήμερα παραμένει η πολιτική ευθύνη διαχείρισης και διοίκησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αυτό ακριβώς το κέντρο είχε επιλέξει συγκεκριμένα πρόσωπα -πολλά σε αριθμό, τουλάχιστον είκοσι επτά- τα οποία παρακολουθούνταν και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και μέσω κακόβουλων λογισμικών, τα οποία όχι μόνο είναι απαγορευμένα διεθνώς, αλλά τα οποία η διεθνής κοινότητα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μας δείχνουν με το δάχτυλο ότι τα χρησιμοποίησαν κάποιοι στη χώρα και η ίδια η Κυβέρνησή μας τους επέτρεψε να τα εξάγουν και σε ανελεύθερες δημοκρατίες της Αφρικής.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος αρχηγός τότε, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας τότε, ήταν ένας από αυτά τα πρόσωπα. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, Υπουργοί, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχηγός και Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων. Και εμείς αναρωτιόμαστε πότε θα πέσει, επιτέλους, άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση που εξακολουθεί να πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας.

Ο ένας από αυτούς τους παρακολουθούμενους, που είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι το μόνο πρόσωπο, κύριε Πρόεδρε -και ολοκληρώνω- το οποίο έχει κάνει τα πάντα, όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε επίπεδο ελληνικής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ενημερώνω, λοιπόν, το Σώμα και την Κυβέρνηση ότι ήδη από χθες έχει υποβληθεί και προσφυγή του κ. Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ώστε να ελεγχθεί η διοίκηση για το ότι η ΕΥΠ δεν έδωσε τον φάκελο στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Ότι δηλαδή το δημόσιο, το κράτος, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν εφαρμόζει απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, που την έχει διατάξει, την έχει επιτάξει να κάνει κάτι τέτοιο. Για το γεγονός ότι η ΕΥΠ εξακολουθεί, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, με δεδομένο το διεθνές πλήγμα του κύρους που έχει υποστεί η δημοκρατία μας διεθνώς, να λειτουργεί ως νησίδα ανομίας μέσα στην καρδιά του κράτους.

Αν, λοιπόν, σας κούρασαν οι υποκλοπές -όπως κάποτε λέγατε- εμείς δεν θα κουραστούμε ποτέ να σας κουράζουμε, διότι τελικά αυτό που σας κουράζει είναι η ίδια η λειτουργία του κράτους δικαίου, είναι η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας μας, είναι η ίδια η απαίτηση των πολιτών στο όνομα της δημοκρατίας πενήντα τουλάχιστον ετών να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι και όλες οι σκοτεινές διαδρομές ενός πολύ σκοτεινού σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».