Πυρά κατά της Αθηνάς Λινού, αρνούμενος εκ νέου τη φραστική επίθεση κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από το περιστύλιο της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανάλογες δηλώσεις έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Πολάκης «δεν φτάνουν οι αγάπες γιατί εδώ το ζήτημα είναι το εξής: Όταν έχεις την αποκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου, το οποίο είναι ότι αντί για 300.000 στο κέντρο υγείας Φιλιατρών, δίνουμε 1.750.000, δίνουμε σχεδόν 1.500.000 ευρώ παραπάνω για να κάνουμε θερμομόνωση και να αλλάξουμε τα παράθυρα. Έχεις απέναντί σου μία μετακλητή του κυρίου Γεωργιάδη να κάνει διαρκώς μορφασμούς υποτίμησης, ενώ θα έπρεπε να κάθεται φρόνιμα και όμορφα, χωρίς εκφράσεις και να ακούει αυτά που λέμε, γιατί εγώ είμαι βουλευτής και υπουργός και αυτή είναι μετακλητή του κυρίου Γεωργιάδη, και της λέω -καμία βρισιά δεν είπα, απολύτως καμία βρισιά. Εγώ κατάγομαι από έναν τόπο που σέβονται τις γυναίκες. Της είπα, «γιατί στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου;». Πού είναι η βρισιά σε αυτό;».

Πρόσθεσε πως θα έκανε ακριβώς το ίδιο καθώς «όταν έχεις γκριμάτσες, ενώ τοποθετείσαι και λες εδώ παιδιά μας κλέβουν 1.500.000 εκατ. Τι να της πω; Να της δώσω γαρίφαλο; Όχι. Όχι βέβαια», ενώ δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, που τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πολάκης για Λινού: Ήταν πολύ υποκριτικό και ψεύτικο το κλάμα της

Όσον αφορά την Αθηνά Λινού τόνισε ότι έχει τοποθετηθεί, επισημαίνοντας πως «ήταν πολύ υποκριτικό και ψεύτικο το κλάμα της. Γιατί κοιτάξτε, κλάμα κατά παραγγελία, μετά από δύο ομιλητές, αφού έχω φύγει εγώ από την αίθουσα. Έχει περάσει ώρα, όταν έγινε το γεγονός ακόμη και άλλοι μετακλητοί του Γεωργιάδη γελούσαν, γιατί έβλεπαν τι έκανε η εν λόγω κυρία. Γελούσαν και έληξε το επεισόδιο εκεί και συνέχισα με ένα υπόλοιπα θέμα. Αυτό είναι συγκεκριμένο στήσιμο. Και μετά τους έπιασε ευαισθησία; Είναι μία επίδειξη ευαισθησίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ζουμί είναι ότι ο λαός αποφασίζει, αν κάποιος είναι βουλευτής ή δεν είναι. Ο λαός το κάνει αυτό. Τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν αν διαγράφεται ή όχι. Αυτή τη στιγμή έχω τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, βαρύτατα αδίκως. Φυσικά, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που έχουν ασκήσει από το 2019 μέχρι σήμερα την πιο σκληρή αντιπολίτευση στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Μητσοτάκη. Δεν αρκεί η αναγνώριση. Το ζουμί είναι να κοιτάμε το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι. Εγώ συνεχίζω. Επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε για το ήθος μου ούτε για την ουσία αυτών που λέω, αποκαλύπτω ή προτείνω. Για αυτό η ΝΔ που έχει ενοχληθεί από όλα τα σκάνδαλα που έχω ξεφορτώσει, μου το φυλάνε».

Καταληκτικά για τα όσα ανέφερε για τον ίδιο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, απάντησε πως «χυδαίος ζήτουλας είναι αυτός που τρώει 1,5 δισ. κύριε πρόεδρε της Βουλής, χυδαίοι ζήτουλες είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν 15 δισ. απευθείας αναθέσεις με υπερτιμολογήσεις, δεν είμαι εγώ που το αποκάλυψα με συγκεκριμένα στοιχεία για πάρα πολλά».

Όσον αφορά αν σε βάθος χρόνου θα μπορεί να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «όλα θα κριθούν μέχρι το συνέδριο».

Δείτε όσα δήλωσε ο Παύλος Πολάκης: