Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πολιτικός θίασος ανεβάζει καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και εσύ τρέμεις μην αρρωστήσεις

Ο πολιτικός θίασος ανεβάζει καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και εσύ τρέμεις μην αρρωστήσεις

Μερεμέτια στο ΕΣΥ δεν δέχονται να κάνουν οι γιατροί και λόγω πολέμου με τον Αδωνι ο άρρωστος δεν θα 'χει συνταγή. Το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν οτι η διαφθορά βασιλεύει στο κράτος αυτό έφτασε το 98%, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με... προσωρινές διαγραφές και στο ΠΑΣΟΚ παίζουν πιτσικουλιές

Κι οι ασθενείς;

Σας το είπα από χθες ότι ο «πόλεμος» μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη και των γιατρών μόλις ξεκίνησε. Οι γιατροί σταμάτησαν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΠΥ – εκτός έκτακτων περιπτώσεων. Και φυσικά τη «νύφη» θα την πληρώσουν οι ασθενείς και γενικά οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μετά δεν γνωρίζω αν θα κλιμακώσουν ή αποδεχθούν τη νέα κατάσταση.

Τα μεσαία στρώματα

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει ότι γενικότερα η κυβέρνηση με την μέθοδο της «σαλαμοποίησης» τα … περιποιείται τα μεσαία στρώματα. Ηταν αυτά που μετακινήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019 και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία. Μια οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μια δικηγόροι, τώρα οι γιατροί και πάει λέγοντας. Οπως αντιλαμβάνεστε για όλα τα πράγματα έρχεται η ώρα της πληρωμής. Στο ταμείο!

Ονειρα θερινής νυκτός

Πέντε χρόνια μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όλα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Νέα Δημοκρατία «βολοδέρνει» κάτω από το 30% – την έχει «αποχαιρετήσει» ήδη την … Αλεξάνδρεια – και θεωρεί ότι θα μπορέσει να ανακάμψει στις επόμενες εκλογές με το δίλημμα της κυβερνησιμότητας. Το 2027. Αλλά αυτά τα όνειρα δικαιολογούνται λόγω του θέρους….

Ο κ. Παύλος Πολάκης

Εν πάση περιπτώσει όμως, επειδή το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί ένα ισχυρό σύστημα επικοινωνίας, ο «πόλεμος» με τους γιατρούς επισκιάστηκε από το περιστατικό του – πρώην πλέον – βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα και ο κ. Γεωργιάδης πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Θα επανέλθει;

Θεωρώ όμως ότι λόγω της ισχυρής επιρροής που ασκεί ο βουλευτής Χανίων στην εκλογική βάση του κόμματος – ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ποσοστό του είναι διψήφιο – και δεδομένου ότι διαγράφηκε μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά όχι από το κόμμα, θεωρώ ότι δεν θα αργήσει να επανέλθει στις τάξεις του. Θα φανεί από τον Σεπτέμβριο….

Εν αναμονή

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης απολαμβάνει την επίσκεψη του στο Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων και τελεί εν αναμονή των αποφάσεων της φίλης του της Ούρσουλα για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο που επιφυλάσσει για την Ελλάδα. Νομίζω πως τον επίτροπο ο πρωθυπουργός τον έχει έτοιμο και έχει εκφράσει και τις επιθυμίες του στην φίλη του.

Πάλι τον «πλήγωσαν»

Ομως είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «ευαίσθητη ψυχή» και τον στεναχωρούν – τον πληγώνουν θα έλεγα – οι αρνητικές ειδήσεις. Πέντε χρόνια πρωθυπουργός και το 98% των πολιτών να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη, ε, δεν είναι κι ότι καλύτερο. Και νομίζω πως βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβενία. Πάλι την πλάτη μας … είδαν οι ευρωπαίοι! Ολα αυτά σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Αν ήταν στο χέρι του Μεγάρου Μαξίμου θα το είχε καταργήσει. Δεν ξέρω μήπως πει καμιά κουβέντα στη φίλη του….

Συστέλλονται

Εν τω μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη ο αριθμός των υποψηφίων αρχίζει να περιορίζεται. Την «πόρτα» την άνοιξε πρώτη η κυρία Μιλένα Αποστολάκη. Ετσι έμειναν επτά υποψήφιοι. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι ως τις 9 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τόσοι. Ίσως να είναι λιγότεροι. Πάντως το θέμα που άνοιξε ο κ. Παντελής Καμάς σχετικά με τα μητρώα των μελών, να μου το θυμηθείτε ότι θα δεν θα περάσει έτσι. Σύντομα θα υπάρξει θέμα. Είτε γιατί κάποιοι υποψήφιοι να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές για την ανακήρυξη τους, είτε γιατί θα δυσκολευτεί η προεκλογική τους καμπάνια. Ο πρόεδρος πάντως του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης τα μητρώα τα έχει στα χέρια του!

Εχουν ενδιαφέρον;

Ρώτησα να μάθω αν υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία έχουν ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Μου απάντησαν πως υπάρχει ενδιαφέρον από τα συμφέροντα εκείνα που βλέπουν κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές και «θέλουν να κοντύνουν τον Μητσοτάκη». Ετσι ακριβώς μου το έθεσαν. Περισσότερα δεν γνωρίζω επί του θέματος. Αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις….

Πρώτες προβολές

Στο «σινέ Κουμουνδούρου» κάθε μέρα ανεβάζει και καινούργια «ταινία»! Θα ρημάξουν όσοι απόμειναν από τους θερινούς κινηματογράφους. Εκτός από τον κ. Πολάκη που με το «μπρουτάλ» ύφος έχασε το δίκιο του, χθες είχε διαρρεύσει ότι ο κ. Κασσελάκης επρόκειτο να κάνει ορισμένες αλλαγές. Και μάλιστα ουσίας.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος

Πρωτίστως επρόκειτο να αλλάξει τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Σωκράτη Φάμελλο. Ο κ. Κασσελάκης ενοχλήθηκε σφόδρα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της γραμματείας της ΚΟΕΣ όταν ο κ. Φάμελλος έθεσε θέμα ημερομηνίας του συνεδρίου, κι όπως εξηγούσε στους «τσιπρικούς» σ΄αυτόν απευθυνόταν το «όποιος δεν θέλει να φύγει».

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας

Να σας πληροφορήσω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Κασσελάκης «τα παίρνει» με τον κ. Φάμελλο. Η πρώτη ήταν στο συνέδριο. Τότε συνέβη το εξής περιστατικό: Το βράδυ της πρώτης μέρας του συνεδρίου έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο κ. Φάμελλος και ο κ. Νίκος Παππάς και αποφασίστηκε να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο κ. Παππάς ενημέρωσε αυθωρεί και παραχρήμα τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος «τα πήρε στο κρανίο» και του λέει «αύριο καθαιρώ από πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας τον Φάμελλο και αναλαμβάνεις εσύ».

Ο κ. Νίκος Παππάς

Ο κ. Παππάς που «ξέρει μπαλίτσα» κατόρθωσε να ηρεμήσει τον κ. Κασσελάκη να μην πάρει τις αποφάσεις του εν θερμώ και να διασώσει τον κ. Φάμελλο. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη την Τρίτη. Και πάλι ο κ. Παππάς έπαιξε τον ρόλο του. Επιτυχώς όπως αποδείχθηκε.

Ο κ. Μανώλης Καπνισάκης

Βέβαια η πιο σημαντική αλλαγή που επρόκειτο να κάνει ο κ. Κασσελάκης ήταν παύση του κ. Μανώλη Καπνισάκη από διευθυντή του γραφείου του. Οι σχέσεις των δύο μετρούν καμιά εικοσαριά χρόνια! Οπως μου είπαν αυτό το αποφάσισε διότι χρεώνει στον κ. Καπνισάκη τη σύνθεση της γραμματείας της ΚΟΕΣ. Δηλαδή ο κ. Καπνισάκης ήταν large στη σύνθεση, στην οποία έβαλε και όλους εκείνους που είναι γοητευμένοι από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Ποιοι είναι; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…. Ομως τελικά οι αλλαγές δεν έγιναν. Θα γίνουν; Δεν το γνωρίζω. Θα φανεί από το φθινόπωρο….

Συλλογικότητα!

Σήμερα στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ – συνέχεια της Τρίτης – ίσως ο κ. Κασσελάκης να επαναλάβει τα όσα είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα περί συλλογικότητας. Αυτό είναι καινούργιο….

Sports in

Δεν επηρεάζει την ελληνική αποστολή το χάος με τα τρένα στη Γαλλία

Η Team Hellas δεν επηρεάζεται από την επίθεση στα συστήματα των σιδηρόδρομων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024