Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των γιατρών στην προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που δεν θα τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εφόσον δεν κάλυπταν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, στις άγονες περιοχές της χώρας.

«Το έχω πει στη Βουλή από προχθές ότι δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ανακοίνωσε ότι οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί θα απέχουν από τη συνταγογράφηση, σχολιάζοντας:  «Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, μεγάλο κόστος. Άρα οι πράξεις των γιατρών σήμερα μάλλον όχι των γιατρών, των συνδικαλιστών γιατρών, εάν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται, θα σήμαινε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς». Παράλληλα χαρακτήρισε την ενέργεια «εχθρική προς τους ασθενείς».

«Θα έχουμε προσέλευση γιατρών»

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε, ακόμη ότι το νομοσχέδιο πριμοδοτεί τους γιατρούς εκείνους που πάνε σε άγονες περιοχές, με υψηλότερες απολαβές και επιδόματα. «Κάνουμε πολύ πιο ελκυστικό το περιβάλλον. Θα έχουμε τελικά προσέλευση γιατρών εκεί που μέχρι χθες δεν είχαμε», είπε.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους γιατρούς να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο συνολικά και σημείωσε: «Έχω βγει σε δεκάδες ομιλίες μου και λέω σέβομαι τους γιατρούς, τους ξεχωρίζω, τους θεωρώ σπουδαίους. Τους πείραξε ότι είπα -λέει- σε μια εκπομπή ότι το κράτος μας σπούδασε τζάμπα. Για μένα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πω το ίδιο. Εμένα το κράτος με σπούδασε τζάμπα. Δεν το είπα υποτιμητικά».

Τι είπε για τον Πολάκη

Αναφερόμενος στη λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη σε βάρος της συνεργάτιδός του, που έφερε τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων  από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων:

«Το να κάνεις τον άλλον να κλαίει γιατί δεν του αρέσει το στόμα σου και η έκφραση του προσώπου σου είναι κακοποιητική συμπεριφορά που τιμωρείται από το νόμο. Και ευτυχώς τιμωρείται από τον νόμο γιατί η ανθρωπότητα έχει αφήσει πίσω της τέτοιες βάναυσες συμπεριφορές της εκάστοτε εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους.

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με το επιπλέον γεγονός ότι μια γυναίκα εργαζόμενη και ανυπεράσπιστη δεν είχε το δικαίωμα του λόγου, δεν μπορούσε να απαντήσει».