Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Αλ Κάντσια 2-2: «Μίλησε» πρώτος και τελευταίος (vid)

Ολυμπιακός – Αλ Κάντσια 2-2: «Μίλησε» πρώτος και τελευταίος (vid)

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Κάντσια σε φιλικό στην Ολλανδία - Άνοιξε το σκορ ο Τσικίνιο (17'), ισοφάρισε σε 2-2 με αυτογκόλ λίγο πριν το φινάλε (88').

Το τρίτο του και προτελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να έρχονται ισόπαλοι 2-2 με την Αλ Κάντσια του Μίτσελ.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17’ με κεφαλιά του Τσικίνιο, μετά από ωραία σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά, αλλά είδαν την Αλ Κάντσια να φτάνει στο 2-1 με τους Κινόνες (35’) και Ομπαμεγιάνγκ (47’). Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όμως, δεν τα παράτησαν και στο 88’ ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Αλ Γκαμντί, μετά από σουτ του Ροντινέι.

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία. Συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τον πολύπειρο Βάσκο τεχνικό να βελτιώσει την ομάδα του ενόψει των επόμενων φιλικών αναμετρήσεων και φυσικά των πρώτων επίσημων παιχνιδιών για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός αύριο (27/7, 16:30) θα αντιμετωπίσει στο τέταρτο και τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους την Ναϊμέγκεν.

Προηγήθηκε με Τσικίνιο

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με την Αλ Κάντσια να απειλεί πρώτη στο 12’ με τον Κινόνες. Ο Μεξικανός επιθετικός έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (17’) ο Ολυμπιακός, στην πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση, άνοιξε το σκορ με τον Τσικίνιο. Ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πορτογάλος μέσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάστελς για το 1-0 των Πειραιωτών. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (28’), οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Αλ Κάντσια απέκρουσε το σουτ που έκανε από πλάγια θέση με το αριστερό ο διεθνής εξτρέμ.

Ισοφάρισε ο Κινόνες

Στο 35’, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αλ Κάντσια έφτασε στην ισοφάριση με τον Κινόνες. Ο Μεξικανός με εντυπωσιακό βολ πλανέ νίκησε τον Μπότη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Δέκα λεπτά αργότερα (45’), στην τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών, βλέποντας τον Κάστελς εκτός θέσης, έφυγε άουτ.

2-1 η Αλ Κάντσια με Ομπαμεγιάνγκ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Πασχαλάκη αντί του Μπότη. Δύο λεπτά μετά το σφύριγμα του διαιτητή, η Αλ Κάντσια έκανε το 2-1 με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Ορτέγκα δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, μετά τη σέντρα που έκανε ο Κινόνες από αριστερά και ο Γκαμπονέζος από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ.

Στο 59’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Τσικίνιο, ο οποίος απέφυγε ωραία τον Κάστελς, αλλά ο Χακ πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, μετά το πλασέ του Πορτογάλου. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπιέλ έκανε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας της Αλ Κάντσια μπλόκαρε. Στο 64’ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές, με τους Ζέλσον Μαρτίνς και Παπακανέλλο να παίρνουν τις θέσεις των Κωστούλα και Μασούρα. Στο 75’ ο Βάσκος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ροντινέι και Αποστολόπουλο αντί των Κοστίνια και Ορτέγκα.

Ισοφάριση στο 88′ και ευκαιρία στο 90′

Στο 88’ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε, με αυτογκόλ του Αλ Γκαμντί. Ο Ροντινέι, μετά την πάσα του Τσικίνιο, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Αλ Γκαμντί και κατέληξε στα δίχτυα του Κάστελς για το 2-2.

Στο 90’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 3-2, αλλά ο πορτιέρο της Αλ Κάντσια απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Ζέλσον Μαρτίνς από πλάγια θέση. Στο 91′ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς και τον Μπακούλα, με τον νεαρό να παίρνει τη θέση του Ντόι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μπότης (Πασχαλάκης 46′), Κοστίνια (Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (Απστολόπουλος 75′), Ντόη (Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (Παπακανέλλος 64′), Μπιέλ, Κωστούλας (Μαρτίνς 64′)

Αλ Κάντσια: Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίλο, Κασέμ, Αλκατάνι, Κουινόνες και Ομπαμεγιάνγκ

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024