Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
live
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης - Το show στον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης – Το show στον Σηκουάνα

Το in σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο Παρίσι και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο Παρίσι.

Δείτε video:


Η βασίλισσα της γαλλικής ποπ σκηνής

Η Aya Nakamura συνέχισε το πάρτι της τελετής έναρξης στο Παρίσι εν μέσω βροχής!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη τραγουδίστρια έχει στιγματιστεί από την ακροδεξιά και έχει γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων, όταν έγινε γνωστό ότι θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης.

Χοροί και χρώματα στο Παρίσι

Μετά από άλλο ένα γκρουπ χωρών που παρέλασε στο Σηκουάνα -μιας και φέτος δεν οι χώρες δεν παρελαύνουν συνεχόμενα- ξεκίνησε άλλο ένα κομμάτι του show της τελετής έναρξης.

Δεκάδες χορευτές και χορεύτριες βρέθηκαν στις όχθες του Σηκουάνα και έδωσαν το δικό τους ρυθμό και χρώμα στην τελετή έναρξης.

Παράλληλα, οι διοργανωτές θέλησαν μέσω του «μασκοφόρου» πρωταγωνιστή της τελετής να δείξουν και την πρόοδο των εργασιών στην Παναγία των Παρισίων.

«Έκλεψαν» την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί αποκάλυψε η Ολυμπιακή Φλόγα είχε «κλαπεί» από έναν μυστηριώδη ακροβάτη με λευκή κουκούλα, στην πορεία της προς το Βωμό.

Όπως έγινε γνωστό ωστόσο, ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα «εγκατασταθεί» στον κήπο του Κεραμεικού (Tuileries), από όπου θα μπορούσε να φωτίζει τον ουρανό του Παρισιού κάθε βράδυ.

Στη σκηνή η Lady Gaga

Αφού διέσχισε τον Σηκουάνα το πρώτο γκρουπ χωρών, ξεκίνησε το show της τελετής έναρξης, με τη Lady Gaga να είναι αυτή που άνοιξε τη φαντασμαγορική τελετή.

Η Lady Gaga τραγούδησε διασκευασμένο το «My thing in feather» της Zizi Jeanmaire.

Ξεκίνησε η παρέλαση των αθλητών

Η παρέλαση των αθλητών ήταν αρκετά διαφορετική από τα συνηθισμένα, με τους αθλητές να βρίσκονται σε πλοιάρια μέσα στον Σηκουάνα.

Όπως πάντα, η Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή ήταν αυτή που άνοιξε την παρέλαση, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπτιώτη να κρατούν τη γαλανόλευκη.

Δείτε την είσοδο της ελληνικής αποστολής

Μετά την ελληνική αποστολή, τα νερά του Σηκουάνα διέσχισε το πλοιάριο με τους πρόσφυγες αθλητές, αυτούς δηλαδή που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μετά τη γέφυρα Αούστερλιτς (Austerlitz), η παρέλαση πλέει προς τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) και θα φτάσει κοντά στον Πύργο του Άιφελ, αφού περάσει κάτω από γέφυρες και πύλες, συμπεριλαμβανομένων των Πον ντεζ Αρ (Pont des Arts) και Πον νεφ (Pont Neuf), και κοντά σε πολλά από τα ορόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έκλεψε την παράσταση ο «Ζιζού»

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση των εθνικών αποστολών μεταδόθηκε μια ταινία που έδειχνε τον κωμικό Νταμέλ Ντεμπουζέ (γνωστό από τις ταινίες «Αστερίξ και Οβελίξ») να μπαίνει στο Stade de France με την Ολυμπιακή Φλόγα πριν τη δώσει σε ένα Γάλλο σύμβολο, τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Υπό τον ήχο της μουσικής μιας ταινίας του Ζακ Τατί, ο πρώην Νο.10 των «Μπλε» ξεκίνησε μια παριζιάνικη οδύσσεια, συμπεριλαμβανομένου του metro.

«Δεν επηρέασαν την τελετή έναρξης»

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό διαβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας «δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 σήμερα το βράδυ, «διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών» της περιοχής του Παρισιού.

«Είναι δολιοφθορά», δήλωσε η δήμαρχος στα ισπανικά σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Ισπανό βασιλιά Φελίπε. «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, αλλά δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή σήμερα το βράδυ, διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς», πρόσθεσε η ίδια.

Με το κέντρο της πόλης να έχει μετατραπεί σε φρούριο, ο εναέριος χώρος της να είναι κλειστός και 45.000 αστυνομικοί να βρίσκονται επί ποδός μαζί με αρκετές μονάδες του στρατού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 αναμένεται να κάνουν τη διαφορά.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου. Περισσότεροι από 8.000 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου θα μεταφερθούν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, ενώ περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι θα παρακολουθούν από τις όχθες του ποταμού.

Ηγέτες και διασημότητες από όλο τον κόσμο στο Παρίσι

Παρόντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα είναι ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποίησε η γαλλική προεδρία, αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στο Παρίσι, ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισάκ Χερτζογκ, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Νούντα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Επίσης θα παραβρεθούν εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών οργανισμών, όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρί Αζουλάι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή έναρξης δεν θα υπάρξει επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσίας, οι αθλητές της οποίας διαγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία.

Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βρίσκεται και η διάσημη τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, καθώς και ο Snoop Dogg, που δεν έχασαν την ευκαιρία να ανεβάσουν υλικό στα social media.

Έτοιμη η Ελλάδα

Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για την παρέλαση των εθνικών αποστολών, που θα γίνει στον Σηκουάνα.

Μάλιστα, οι δύο σημαιοφόροι της Ελλάδας, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Γιάννης Αντετοκούνμπο, πόζαραν χαμογελαστοί φορώντας την επίσημη στολή της παρέλασης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024