Στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τους κορυφαίους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου να μάχονται για μετάλλια, διακρίσεις και ρεκόρ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Οι εκπρόσωποί μας στο τένις θα τα δώσουν όλα, σε μονά και διπλά, με στόχο φυσικά το Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο μόνο, στο διπλά ανδρών, έχοντας ως παρτενέρ του τον Πέτρο, αλλά και στο μικτό διπλό με την Μαρία Σάκκαρη, η οποία με τη σειρά της θα παίξει στο μονό, αλλά και στο διπλό γυναικών με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Χθες μάλιστα έγιναν οι αντίστοιχες κληρώσεις, σε μονά και διπλά.

Στο μονό ο Στέφανος Τσιτσιπάς κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με τον Βέλγο, Νο. 87 στην παγκόσμια κατάταξη, Ζιζού Μπεργκς, ενώ στο διπλό ανδρών μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, θα παίξουν με τους Πορτογάλους, Νούνο Μπόργκες και Φρανθίσκο Καρμπάλ. Στο μικτό διπλό μαζί με την Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τους Γουέσλεϊ Κούλχοφ και Ντέμι Σουρς από την Ολλανδία.

Η Ελληνίδα τενίστρια στον πρώτο γύρο για το ταμπλό του μονού θα κοντραριστεί με την Μαυροβούνια και Νο. 668 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη της WTA Ντάνκα Κόβινιτς, ενώ στο διπλό γυναικών με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα έχουν ως αντιπάλους τις Αμερικανίδες, Ντανιέλε Κόλινς και Ντεζιρέ Κράφτσικ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο έχει ως πιθανούς αντιπάλους τους Ντάνιελ Εβανς και Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί, στον τρίτο τον Σεμπαστιάν Μπαέζ, στα προημιτελικά τους Νόβακ Τζόκοβιτς ή Ράφαελ Ναδάλ, στα ημιτελικά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στον μεγάλο τελικό τον Κάρλος Αλκαράθ, που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του ταμπλό. «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Ρολάν Γκαρός με την Εθνική, ανυπομονώ να ξεκινήσει το τουρνουά», ανέφερε ο Ελληνας τενίστας, εκφράζοντας την ανυπομονησία του για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μαρία Σάκκαρη από την άλλη, έχει ως πιθανές αντιπάλους στον δεύτερο γύρο τις Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και Γιουάν Γιου, στον τρίτο τις Κατερίνα Σινιάκοβα και Γιούλια Πουτιντσέβα, στα προημιτελικά την Κόκο Γκοφ, στα ημιτελικά τις Τζασμίν Παολίνι, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Τζέσικα Πεγκούλα και στον τελικό την Ιγκα Σβίατεκ.

Τι έκαναν στο Τόκιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είχαν αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αμφότεροι αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο. Ο συμπατριώτης μας από τον Γάλλο, Ούγκο Ούμπερτ. Η συμπατριώτισσά μας από την Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα. Στο μικτό διπλό έφτασαν πολύ κοντά σε ένα μετάλλιο, αλλά ηττήθηκαν στα προημιτελικά από το δίδυμο της Αυστραλίας, Μπάρτι/Πιρς.

Σύμμαχος το χώμα

Το Ολυμπιακό Τουρνουά τένις θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, όπου στο παρελθόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες και έχουν κάνει εντυπωσιακές πορείες. Το 2021 ο Ελληνας τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου αντιμετώπισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο Σέρβος γύρισε το παιχνίδι και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την ίδια χρονιά η Μαρία Σάκκαρη είχε φτάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου είχε ηττήθηκε με 2-1 σετ από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Το χώμα ευνοεί τόσο το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά όσο και της Μαρίας Σάκκαρη, με τους δύο συμπατριώτες μας να έχουν πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις και να έχουν σημειώσει μεγάλες νίκες στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Το έργο τους φυσικά δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, αλλά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.