Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς: «Το πιο σημαντικό γεγονός στον κόσμο, το χρυσό μετάλλιο ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου»

Τζόκοβιτς: «Το πιο σημαντικό γεγονός στον κόσμο, το χρυσό μετάλλιο ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου»

Πανέτοιμος για ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού στην σπουδαία καριέρα του είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στο κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το Ολυμπιακό τουρνουά του εναντίον του Αυστραλού Μάθιου Έμπντεν.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς:

Για τους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες του: «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στη Σερβική ομάδα για πέμπτη φορά. Η πρώτη φορά ήταν στο Πεκίνο και πήρα το χάλκινο. Είναι το πιο σημαντικό γεγονός στον κόσμο. Είναι ευθύνη να εκπροσωπείς τη χώρα σου και γι’ αυτό είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι ξανά εκεί. Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, 64 παίκτες, όλοι παίζουν για ένα μετάλλιο, έξι ματς σε οκτώ μέρες για να γίνεις Ολυμπιονίκης. Υπάρχει μεγάλη ένταση. Η εκπροσώπηση της χώρας σας απαιτεί να προσφέρεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ξέρω τέλεια τα μέρη, είχα πολλές επιτυχίες στο Roland Garros και ελπίζω να δώσω χαρά στη χώρα μου».

Για τις προσδοκίες: «Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Έχασα στους ημιτελικούς τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (στο Τόκιο το 2021 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ). Αυτό είναι ένα εμπόδιο που δεν έχω καταφέρει ακόμα να ξεπεράσω. Δεν μπορούσαμε να προετοιμαστούμε τέλεια γιατί το ημερολόγιο του τένις είναι πολύ απασχολημένο. Έπαιξα στο Wimbledon γιατί είναι το πιο σημαντικό τουρνουά στο άθλημά μας. Αλλά αυτή είναι μια πιο μαλακή επιφάνεια, έτσι μου έδωσε χρόνο να προσαρμοστώ με τον τραυματισμό μου στο γόνατο. Οι τελευταίες πέντε μέρες προετοιμασίας πήγαν καλά. Νιώθω πιο έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά για το Wimbledon και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί σε αυτό το τουρνουά.

Για τους στόχους του: «Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Το έχω πει αρκετές φορές. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας από τους στόχους της καριέρας μου. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Είναι ακόμα μια τεράστια πρόκληση για μένα. Έτσι μου δίνει περισσότερη πίεση και προσδοκίες. Πάντα είχα καλά τουρνουά, φτάνοντας κάθε φορά στους ημιτελικούς, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός από το Ρίο. Ελπίζω να μπορώ να κάνω αυτό το τελευταίο βήμα. Είμαι σε γνώριμο έδαφος. Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική από αυτή που έχουμε συνήθως στο σιρκουί του τένις, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι επίσης καλό».

Για τη φόρμα του: «Η φετινή χρονιά ήταν λίγο δύσκολη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αλλά αυτές είναι καταστάσεις που δεν βιώνω για πρώτη φορά. Ξέρω πώς να κατανοήσω την κατάσταση, πώς να την προσεγγίσω και πώς να την αντιμετωπίσω. Ξέρω αυτές τις καταστάσεις, θα μάθω από αυτές. Ίσως δεν έχω τόσο χρόνο όσο πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Παίζω λιγότερα τουρνουά. Επικεντρώνομαι στα μεγάλα γεγονότα. Γι’ αυτό είμαι εδώ, γι’ αυτό εργάζομαι για να μπορέσω να ανταγωνιστώ έναν 20χρονο στο υψηλότερο επίπεδο. Ανυπομονώ για αυτό το τουρνουά. Έχω ανταποκριθεί αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στις προκλήσεις. Και εκεί είναι».

Για το ότι δεν είναι στο Ολυμπιακό Χωριό: «Ήθελα περισσότερη ιδιωτικότητα και να παραμείνω συγκεντρωμένος στο τουρνουά. Το Χωριό είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί εκεί νιώθεις την ενέργεια. Θα πάω να επισκεφτώ το Χωριό αλλά δεν θα μείνω εκεί γιατί νιώθω ότι είναι καλύτερα για μένα. Θα ήθελα να δω πολλά αθλήματα, αλλά δεν θα έχω τόσες πολλές ευκαιρίες, θα προσπαθήσω».

Sports in

Μεντιλίμπαρ για όλα: Ο Ποντένσε θέλει να έρθει!

Μετά τα πρώτο στάδιο προετοιμασίας και τα δύο φιλικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για όλα - Πόσες μεταγραφές θέλει, τι αλλάζει χωρίς τον Κάρμο και τι θα γίνει με τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024