Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα ζωή του Μίτσελ και τα τρία τηλεφωνήματα με τον Μεντιλίμπαρ

Η νέα ζωή του Μίτσελ και τα τρία τηλεφωνήματα με τον Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός βρίσκει σε λίγη ώρα απέναντι του κάποιον που τον θεωρεί «οικογένεια». Και για τον Μίτσελ όμως…

Αρχές Φλεβάρη έχοντας στα χέρια του την πρόταση-πρόκληση του Ολυμπιακού για την πρώτη «αποστολή εκτός έδρας» της καριέρας του, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ότι κάθε «βετεράνος» του ποδοσφαίρου στη θέση του. Άνοιξε την ατζέντα του και ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε παλιούς καλούς φίλους.

Σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον κατατοπίσουν. Πρώτα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Έπειτα, ο Μίτσελ που ήδη είχε βάλει μπρος για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπέτειες της ζωής του. Στα 63 του στην Σαουδική Αραβία για την Αλ Καντσιά. Όχι τόσο για τα χρήματα –που δεν του λείπουν-, αλλά για την ευκαιρία. Την ίδια που λίγα χρόνια πριν τον τράβηξε ως το Μεξικό (Πούμας).

Ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντι του κάποιον που τον θεωρεί «οικογένεια»

Δεν έφυγε όπως θα ήθελε στη δεύτερη θητεία του από την Ελλάδα και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό μέσα στην τούρλα των playoffs 2022-23. Δεν άλλαξε κάτι όμως. Ούτε στα δικά του συναισθήματα. Ούτε στον τρόπο που ο Ολυμπιακός βλέπει σε εκείνον «οικογένεια». Και εννοείτε ότι στον Μεντιλίμπαρ είπε τα καλύτερα. Για το club, την ποιότητα που θα μπορούσε να έχει στη δουλειά του. Για τους ανθρώπους της ομάδας. Για το κοινό. Και το μόνο βέβαιο είναι πως τα εννοούσε.

Απαραίτητη σημείωση: Δεν έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο ο Μέντι με τον Μίτσελ και δεν θα μπορούσαν μιας και η καριέρα του πρώτου περιορίστηκε στα… ρηχά. Σαν προπονητές γνωρίστηκαν, καθότι ουκ ολίγες φορές αντίπαλοι στη La Liga: 7 ματς από τον Νοέμβρη του 2006 ως τον Αύγουστο του 2017.

Κυρίως όμως ήρθαν κοντά στην εποχή που ο Άντριαν, ο γιος του Μαδριλένου σταρ βρέθηκε στην Εϊμπάρ παίκτης του Μεντιλίμπαρ. Δεν έκανε δα κάποια σπουδαία καριέρα, ίσως γιατί η αναπόφευκτη σύγκριση –γιος του Μίτσελ- τον έβγαζε προκαταβολικά χαμένο. Με τον Βάσκο τεχνικό όμως και έπαιξε (68συμ) και σκόραρε (13 γκολ) και βρήκε μια ευκαιρία αργότερα για ένα club όπως η Μάλαγα.

Και δεν αποκλείεται να είναι όλοι εκεί σε λίγο στο Sportpark De Lok μιας και ο Άντριαν από τον Ολυμπιακό και όλας ήταν μέλος του επιτελείου του πατέρα του. Να συναντηθούν όλοι στο φιλικό που ο Μεντιλίμπαρ με τον Μίτσελ κανόνισαν από το τηλέφωνο. Έμαθε ο κόουτς των Ερυθρόλευκων πως ίδιες μέρες με την ερυθρόλευκη προετοιμασία θα εξελίσσεται στην Ολλανδία και η αντίστοιχη της Αλ Κάντσιά που ο Μίτσελ κρατά το τιμόνι της από τον Οκτώβρη και κάπως έτσι «έκλεισε» το τρίτο φιλικό της pre season. Από το τηλεφώνημα δύο φίλων.

Ο Μαδριλένος αντικατέστησε τον Ρόμπι Φάουλερ στον πάγκο των Αράβων. Και κατάφερε να τους οδηγήσει με ασφάλεια ως την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Στο μεταξύ… χρήμα με ουρά: Φαίνεται από τις μεταγραφές του Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ (Μαρσέιγ) και τον Νάτσο (Ρεάλ). Φάνηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξε κάποια στιγμή ο ίδιος μαθαίνοντας πως ο Κώστας Φορτούνης αφήνει τον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται και εκείνος για τον… νέο κόσμο του ποδοσφαίρου –αλλά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, την Ελ Καλίτζ).

Η επικοινωνία

Εννοείτε πως σε αυτό το διάστημα δεν τηλεφωνεί μόνο ο Μεντιλίμπαρ στον Μίτσελ. Πάει και «αντίθετα»: ο Μαδριλένος ήταν από τους πρώτους που μίλησε με τον κόουτς του Ολυμπιακού και όταν οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του Conference League για να ευχηθεί καλή επιτυχία και για τα συγχαρητήρια της κατάκτησης.

Θα ήταν και εκείνος στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μάρκο Σίλβα αλλά το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης του Μάη, μόλις ένα 24ωρο πριν το πιο μεγάλο ματς των Πειραιωτών. Ποιος αμφιβάλλει όμως ότι θα το πανηγύρισε και εκείνος σα να ήταν εκεί…

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024