Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινή 10 θέσεων στον Φερστάπεν για το Grand Prix του Σπα

Ποινή 10 θέσεων στον Φερστάπεν για το Grand Prix του Σπα

Οι αλλαγές στη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν έφεραν τιμωρία στον Ολλανδό ενόψει του Grand Prix στο Βέλγιο.

Με ποινές θέσεων στην εκκίνηση του βελγικού Grand Prix της Formula 1 θα τιμωρηθούν ο Μαξ Φερστάπεν και ο Γιούκι Τσουνόντα, καθώς αμφότεροι θα χρησιμοποιήσουν καινούρια εξαρτήματα στις μονάδες ισχύος τους, υπερβαίνοντας το όριο που ορίζουν οι κανονισμοί.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull θα χρησιμοποιήσει νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος θα είναι ο πέμπτος για φέτος, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση για τον κυριακάτικο αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας οδηγός της RB θα βρεθεί στις τελευταίες θέσεις της εκκίνησης, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν να βάλουν έναν εντελώς καινούριο κινητήρα στο μονοθέσιό του ενόψει του βελγικού Grand Prix, στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής στη Formula 1 να εκτίονται ποινές σε πίστες όπου το προσπέρασμα είναι ευκολότερο, όπως συμβαίνει στο Σπα.

Στο μεταξύ, ο έτερος οδηγός της RB, ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο, βρίσκεται επίσης στο όριο για να δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση, εφόσον χρησιμοποιήσει καινούρια εξαρτήματα στη μονάδα ισχύος του.

Όμως, ο «Honey Badger» δεν αναμένεται -τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο- να «φορέσει» νέο κινητήρα.

«Ο Γιούκι θα εκκινήσει από τις πίσω θέσεις εδώ, με μια πέμπτη μονάδα ισχύος (στη σεζόν)» δήλωσε στο Σπα ο αγωνιστικός διευθυντής της RB, Άλαν Περμέιν, και συμπλήρωσε: «(Για τον Ρικιάρντο) σίγουρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει στους επόμενους δύο αγώνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των οδηγών της RB στο τρέχον αγωνιστικό τριήμερο, καθώς η Red Bull αναμένεται να πάρει μια απόφαση για το αν θα αντικαταστήσει τον Μεξικανό «ομόσταυλο» του Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες, στη βασική ομάδα της. Για το σκοπό αυτό εξετάζονται οι… υποψηφότητες του Τσουνόντα, του Ρικιάρντο, αλλά και του Νεοζηλανδού Λίαμ Λόσον, ο οποίος είναι ο αναπληρωματικός οδηγός τόσο της Red Bull, όσο και της RB.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024