Το «Telephone Boxing» είναι ένα βίαιο άθλημα που έχει επινοηθεί και γίνει δημοφιλές στη Ρωσία.

Στην ουσία, δύο μποξέρ κλείνονται σε μια μικρή τηλεφωνική καμπίνα, έχοντας λιγότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο χώρο στη διάθεσή τους. Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου χώρου, οι μαχητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τα χτυπήματα, κάνοντάς τον αγώνα πιο έντονο και βίαιο.

Αυτό το είδος αγώνα είναι ακραίο και επικίνδυνο, καθώς ο περιορισμένος χώρος αυξάνει την ένταση και τον κίνδυνο τραυματισμών. Παρά τη βίαιη φύση του, το «Telephone Boxing» έχει προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον και έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε συγκεκριμένους κύκλους στη Ρωσία, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό, αλλά άκρως σκληρό θέαμα για τους θεατές (και σίγουρα για τους αθλητές).

Όλες οι μονομαχίες γίνονται στη Μόσχα και οι μαχητές φορούν μόνο ένα γάντι στο ένα χέρι για προστασία. Ο νικητής ανακηρύσσεται όταν ένας από τους μαχητές παραδοθεί. Αυτή η νέα επιλογή αθλητικής ψυχαγωγίας (;) έχει τραβήξει την προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα με σχόλια κάθε είδους λόγω του κινδύνου που ενέχει η πρακτική της.

Το φαινόμενο «Telephone Boxing» δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο γεγονός που διοργανώνει το «Punch Club». Η εταιρεία έχει επίσης εισαγάγει άλλες μορφές μάχης σε περιορισμένους χώρους. Ένα παράδειγμα είναι το «Car Jitsu», στο οποίο οι αγωνιζόμενοι αγωνίζονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τεχνικές βραζιλιάνικης τζίου-τζίτσου και εκμεταλλευόμενοι οποιοδήποτε μέρος του οχήματος για να κερδίσουν πλεονέκτημα.

Ομοίως, έχουν επίσης προωθήσει μάχες στο κοντέινερ ενός ρυμουλκούμενου που κρέμεται από έναν γερανό. Όλα τα παραπάνω προέρχονται από το μυαλό του Vik Mikheev, ο οποίος ανέπτυξε το concept το 2020, τη χρονιά που γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης διαγωνισμών αγώνα αυτοκινήτου.

Μαζί με τους φίλους του, άρχισε να διοργανώνει μικρά τουρνουά «Car Jitsu» τον Οκτώβριο του ίδιου έτους για να μελετήσει πώς να εφαρμόζει τεχνικές πολεμικής τέχνης σε περιορισμένους χώρους. Με αυτές τις καινοτομίες, το «Punch Club» έχει τραβήξει την προσοχή των οπαδών της μάχης, προσφέροντας μια μοναδική και ακραία εμπειρία που συνεχίζει να κερδίζει θαυμαστές στη Ρωσία και όχι μόνο.

Το «Telephone Boxing» είναι ένα άθλημα που επινοήθηκε στη Ρωσία, όπου δύο μαχητές αγωνίζονται μέσα σε μια τηλεφωνική καμπίνα. Ο χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος, οπότε οι μαχητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τα χτυπήματα, γεγονός που καθιστά τον αγώνα πολύ πιο έντονο και βίαιο.

Η γνώμη του κοινού για το Το «Telephone Boxing ποικίλλει. Πολλοί το θεωρούν εξαιρετικά βίαιο και επικίνδυνο, αναφέροντας τον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών λόγω του περιορισμένου χώρου και της έντονης σύγκρουσης. Η δημοφιλία του οφείλεται κυρίως στην αδρεναλίνη και την ένταση που προσφέρει, προσελκύοντας όσους απολαμβάνουν ακραίες μορφές ψυχαγωγίας. Ωστόσο, υπάρχουν και επικριτές που θεωρούν το άθλημα αυτό ανεύθυνο και επικίνδυνο, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερους κανόνες ασφαλείας και προστασία των μαχητών.