Δύο μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Megalopolis», το «όνειρο ζωής» του Φράνσις Κόπολα, συνεχίζονται οι καταγγελίες σε βάρος του για ανάρμοστη συμπεριφορά του σε γυναίκες κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Βίντεο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, τα οποία δείχνουν τον διάσημο σκηνοθέτη, Φράνσις, Φορντ Κόπολα να προσπαθεί να φιλήσει νεαρές γυναίκες κομπάρσους στο σετ της φιλόδοξης επιστημονικής φαντασίας ταινίας του, Megalopolis.

Το Variety δημοσίευσε δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από μέλος του συνεργείου πέρυσι κατά τη διάρκεια της γυρίσματος μιας σκηνής σε ένα νυχτερινό κλαμπ.

Δύο πηγές ανέφεραν στο Variety ότι ο Κόπολα φαινόταν να ενεργεί χωρίς περιορισμούς και ενδοιασμούς στο σετ. Τα βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Guardian, σύμφωνα με το οποίο ο 85χρονος σκηνοθέτης «προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις γυναίκες κομπάρσους, οι οποίες ήταν γυμνές ή ημίγυμνες» λέγοντάς τους ότι «προσπαθούσε να τις βάλει στον ρόλο».

Οι πηγές ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά του Κόπολα ήταν αντιεπαγγελματική. Μια πηγή που ήταν στο σετ κατά τη διάρκεια της σκηνής στο νυχτερινό κλαμπ εκτιμά ότι συγκεντρώθηκαν μεταξύ 150 και 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των κομπάρσων και του συνεργείου, την ώρα που ο Κόπολα άρχισε να σκηνοθετεί τη σκηνή. Ο σκηνοθέτης συνέχισε να αγκαλιάζει και να φιλά πολλές γυναίκες, συχνά εισερχόμενος άθελά του στη λήψη της σκηνής και καταστρέφοντας την.

Εκπρόσωπος του Κόπολα αρνήθηκε να σχολιάσει τα βίντεο ή τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.

Η ιδέα για την ταινία «Megalopolis» δημιουργήθηκε από τον Κόπολα πριν από σχεδόν 50 χρόνια και ήταν ένα συναρπαστικό έργο για τον σκηνοθέτη, ο οποίος επένδυσε 120 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα για να την πραγματοποιήσει.