Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα με Ελβετία για λόγους ασφαλείας

Γαλλία: Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα με Ελβετία για λόγους ασφαλείας

Tο Basel - Moulhouse - Freiburg Euroairport παραμένει κλειστό λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας για λόγους ασφαλείας με αποτέλεσμα να υπάρχει νέος συναγερμός μετά την επίθεση στα γαλλικά τρένα υψηλής ταχύτητας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Για λόγους ασφαλείας, ο τερματικός σταθμός χρειάστηκε να εκκενωθεί και είναι προς το παρόν κλειστός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Basel – Moulhouse – Freiburg Euroairport.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Πηγή: Euroairport

Τι συνέβη με τα τρένα στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Προβλήματα και με τα δρομολόγια από Λονδίνο – Η σύσταση της Eurostar

Η εταιρεία Eurostar συνιστά στους επιβάτες να μην ταξιδεύουν σήμερα μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι έπειτα από τους βανδαλισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της νύχτας τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων, μετέδωσε το BBC.

«Εξαιτίας των συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών στη Γαλλία, που επηρέασαν τη γραμμή του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV ανάμεσα στο Παρίσι και στην Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας προερχόμενα από το Παρίσι και κατευθυνόμενα προς αυτό εκτρέπονται σήμερα 26 Ιουλίου μέσω της κλασικής γραμμής. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα. Πολλά δρομολόγια έχουν ματαιωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostar.

Sports in

Δεν επηρεάζει την ελληνική αποστολή το χάος με τα τρένα στη Γαλλία

Η Team Hellas δεν επηρεάζεται από την επίθεση στα συστήματα των σιδηρόδρομων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024