Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Είναι καιρός να κλειστεί αυτή η συμφωνία» είπε η Χάρις στον Νετανιάχου

Γάζα: «Είναι καιρός να κλειστεί αυτή η συμφωνία» είπε η Χάρις στον Νετανιάχου

Υπέρ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στάθηκε η Καμάλα Χάρις στην συνάντησή της με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είναι καιρός» η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς να «κλειστεί», τόνισε χθες Πέμπτη η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις μετά τη συνάντησή της στην Ουάσιγκτον με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ανέφερε επίσης πως εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για τα θύματα στις τάξεις των αμάχων.

«Αυτό που συνέβη στη Γάζα τους τελευταίους εννέα μήνες είναι καταστροφικό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών και των απελπισμένων, πεινασμένων ανθρώπων που φεύγουν για ασφάλεια, μερικές φορές εκτοπίζονται για δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη φορά. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού μπροστά σε αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μουδιάσουν απέναντι στον πόνο και δεν θα σιωπήσω», δήλωσε η Χάρις.

«Δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα μπροστά σ’ αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουμε αναίσθητοι όταν βλέπουμε τα δεινά και δεν θα παραμείνω σιωπηλή», πρόσθεσε η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας διανύει τον δέκατο μήνα του.

Μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών, η Κάμαλα Χάρις έχει την πλήρη στήριξη του προέδρου. Πλέον, η μάχη στο εσωτερικό της χώρας είναι έντονη, ενώ όπως και στο παρελθόν η Χάρις δέχεται ανοίκειες επιθέσεις.

Η Χάρις τηρεί πολιτική στήριξης του Ισραήλ από την αρχή του πολέμου, αλλά ζητάει μέτρα για τους αμάχους

Η Χάρις παρότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Ισραήλ κατά καιρούς «προσπαθεί να πιέσει» υπέρ της μείωσης των απωλειών των αμάχων. Στην περίπτωση της Τάφα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι: «Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: έχω μελετήσει τους χάρτες. Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε η Χάρις αναφερόμενη στους 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Μετά την εισβολή στη Ράφα παρότρυνε «το Ισραήλ να λάβει μέτρα» για ν’ αυξηθούν οι παραδόσεις βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο η πλειονότητα του πληθυσμού του οποίου απειλείται από λιμό.

«Καλωσόρισε την εποικοδομητική προσέγγιση», επίσης, της ισραηλινής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνοδευτεί από προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών.

Η κα Χάρις είχε πει κατά την πρωτοβουλία Μπάιντεν που παρουσίασε την λεγόμενη «ισραηλινή πρόταση» πως η Χαμάς πρέπει να «δεχτεί τους όρους πάνω στο τραπέζι για την απελευθέρωση των ομήρων που θα έχει αποτέλεσμα άμεση κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και θα επιτρέψει ν’ αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια».

Sports in

«Τρέλα» και στην Καλαμάτα για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θαύμασαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τις ευρωκούπες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024