Οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά έκαναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Γάζα με σημερινή κοινή τους ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις σε όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας

«Μια άμεση εκεχειρία είναι επειγόντως απαραίτητη», επισημαίνεται.

«Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και απαιτείται μια σταθερή αύξηση στη ροή της βοήθειας σε όλη τη Γάζα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις άσκησε χθες πίεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα, η οποία θα απαλύνει τα δεινά των Παλαιστινίων αμάχων, υιοθετώντας αυστηρότερους τόνους σε σχέση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πόσοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Τουλάχιστον 39.175 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 90.403 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Κατά την τελευταία 24ωρο περίοδο αναφοράς, 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα.

Σοβαρά ασθενείς μεταφέρονται στη Νορβηγία

Περίπου είκοσι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να διακομιστούν στη Νορβηγία με συνοδούς συγγενείς τους πρώτου βαθμού, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η νορβηγική υπηρεσία μετανάστευσης (UDI).

Εξήγησε πως έλαβε εντολή από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση αδειών εισόδου και παραμονής, ώστε να επιτραπούν οι διακομιδές ασθενών. Οι άδειες αυτές θα αφορούν καταρχήν παιδιά και γυναίκες, διευκρίνισε η UDI.

Συνολικά, το Όσλο έχει προσφερθεί να αναλάβει τη νοσηλεία 100 ανθρώπων.