Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμαλα Χάρις: Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ

Κάμαλα Χάρις: Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Χ

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ανακοίνωσαν επίσημα τη στήριξή τους προς την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μετά από ημέρες σιωπής από την πλευρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σήμερα Παρασκευή ανήρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Χ όπου φαίνεται η Χάρις να μιλά στο κινητό μαζί με τον ίδιον και την Μισέλ Ομπάμα.

«Η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που σε υποστηρίζουμε και που θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσεις αυτές τις εκλογές και να μπείς στο Οβάλ Γραφείο», γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα στη λεζάντα του βίντεο.

Δείτε την ανάρτηση:

«Σημαίνει πάρα πολλά…»

H Χάρις ευχαρίστησε τους Ομπάμα για την υποστήριξή τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη φιλία τους επί δεκαετίες.

«Θεέ μου. Μισέλ, Μπαράκ, αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Ανυπομονώ να το κάνω αυτό με εσάς τους δύο, τον Νταγκ και εμένα. Και να βγούμε εκεί έξω, να είμαστε στο δρόμο», δήλωσε η αντιπρόεδρος.

«Σε μια εποχή που το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ υψηλότερο, δίνει σε όλους μας λόγο να ελπίζουμε»

«Αλλά πάνω απ’ όλα, θέλω απλώς να σας πω ότι τα λόγια που είπατε και η φιλία σας όλα αυτά τα χρόνια σημαίνουν περισσότερα απ’ όσα μπορώ να εκφράσω, γι’ αυτό σας ευχαριστώ και τους δύο. Σημαίνει πάρα πολλά. Και θα το διασκεδάσουμε κι αυτό, έτσι δεν είναι;», πρόσθεσε.

Η πρώην πρώτη κυρία δήλωσε ότι είναι περήφανη για την Κάμαλα Χάρις και αναμένει ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ιστορικές.

«Δεν μπορώ να κάνω αυτό το τηλεφώνημα χωρίς να πω στο κορίτσι μου, την Κάμαλα, ότι είμαι περήφανη για σένα. Αυτό θα είναι ιστορικό», ακούγεται να λέει η Μισέλ Ομπάμα.

«Η Κάμαλα Χάρις έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει»

Σε κοινή δήλωσή τους με την οποία ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους, οι Ομπάμα εξήραν την Χάρις και απαρίθμησαν τα επιτεύγματά της.

«Αλλά η Κάμαλα έχει κάτι περισσότερο από ένα βιογραφικό», ανέφερε η δήλωση. «Έχει το όραμα, τον χαρακτήρα και τη δύναμη που απαιτεί αυτή η κρίσιμη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει αυτές τις εκλογές και να προσφέρει στον αμερικανικό λαό».

Η δήλωση πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ υψηλότερο, δίνει σε όλους μας λόγο να ελπίζουμε».

Ο Ομπάμα και η Χάρις επικοινωνούν τακτικά και ο ίδιος τη συμβουλεύει τα τελευταία 20 χρόνια που γνωρίζονται, δήλωσε πηγή στο CNN.

Ο Ομπάμα δεν υποστήριξε αμέσως την Κάμαλα Χάρις μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την Κυριακή ότι δεν διεκδικεί την επανεκλογή του.

«Έχω εξαιρετική εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματός μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος», είχε πει τότε ο πρώην πρόεδρος σε δήλωσή του.

Sports in

Βεζένκοφ: «Για αυτό αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό – Μου λείπει η Euroleague»

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξήγησε στα βουλγαρικά ΜΜΕ γιατί άφησε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024