Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ: Διπλό «εκδοτικό χτύπημα» από το πρώην προεδρικό ζεύγος

Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ: Διπλό «εκδοτικό χτύπημα» από το πρώην προεδρικό ζεύγος

Η Μελάνια Τραμπ εκδίδει τα απομνημονεύματά της με τίτλo «Μelania» και ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει το τρίτο του βιβλίο, με τίτλο «Save America»

Η Μελάνια Τραμπ, πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα εκδώσει το φθινόπωρο το πρώτο της βιβλίο. Θα είναι τα προσωπικά της απομνημονεύματα, και θα έχει τον  προβλέψιμο τίτλο «Μelania». Την ίδια ημέρα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κι αυτός την έκδοση νέου βιβλίου. Θα είναι το τρίτο κατά σειρά και θα έχει τον μεγαλεπήβολο τίτλο «Save America».  Αν και κυκλοφορούν σε διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους, το συγχρονισμένο timing

Η «προσωπική τελειότητα» της Μελάνια Τραμπ

Όπως ανακοίνωσε η Μελάνια Τραμπ, τα απομνημονεύματά της θα αφηγούνται «τη δυνατή και εμπνευσμένη ιστορία μιας γυναίκας που χάραξε το δικό της μονοπάτι, ξεπέρασε τις αντιξοότητες και καθόρισε την προσωπική της τελειότητα».  Μίλησε κανείς για ναρκισσισμό;

Η πρώην πρώτη κυρία  ανακοίνωσε την μελλοντική έκδοση του βιβλίου της με Δελτίο Τύπου, μέσω του επίσημου γραφείου της. Ενώ υπάρχει φόρμα για προπαραγγελίες στην ιστοσελίδα της, δεν αναφέρεται επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου δήλωσε στο CNBC ότι το βιβλίο θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 24 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η πρώην πρώτη Κυρία προσκαλεί τους αναγνώστες στον κόσμο της, προσφέροντας ένα οικείο πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε μια ξεχωριστή ζωή», γράφει η προαναγγελία της έκδοσης του βιβλίου Μelania

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Politico,  η πρώην πρώτη κυρία έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο και σπάνια εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις. Έκανε την πρώτη της μεγάλη δημόσια εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι, χωρίς να πάρει το λόγο, όπως είχε κάνει το 2016 και το 2020.

H Mελάνια «κλονίστηκε» από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Η Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, «ταρακουνήθηκε» από την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της και ετοιμάζεται να στείλει τον γιο της, Μπάρον, στο κολέγιο αυτό το φθινόπωρο. Μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο συνέχισε να εργάζεται στο πρόγραμμά της Βe Best, «εξασφαλίζοντας υποτροφίες για παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες». Αλλά έχει παραμείνει ως επί το πλείστον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Τα απομνημονεύματά της θα κυκλοφορήσουν από τον εκδοτικό οίκο Skyhorse Publishing, και η απλή έκδοση θα κοστίζει 40 δολάρια (37 ευρώ). Μια υπογεγραμμένη έκδοση διατίθεται προς 75 δολάρια, ενώ μια ειδική συλλεκτική έκδοση 304 σελίδων διατίθεται προς 150 δολάρια, με 48 σελίδες με φωτογραφίες που «δημοσιεύονται για πρώτη φορά». Η συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα «ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο, το οποίο θα “εκδοθεί” μέσω του  blockchain Solana».

H εφαρμογή Solana, είναι μια «ανοιχτή υποδομή για τη δημιουργία επεκτάσιμων εφαρμογών κρυπτονομισμάτων». Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώην πρώτη κυρία πειραματίζεται με την τεχνολογία Blockchain. Στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεται η πώληση NFTs (Νοn Fangible Tokens) μέσω της ιστοσελίδας της.  Τα NFTs ή «Μη Εναλλάξιμα Κρυπτοπαραστατικά» είναι κρυπτογραφημένα στοιχεία βασισμένα σε δίκτυο Blockchain, που το κάθε ένα είναι μοναδικό, σαν ψηφιακά έργα τέχνης.

Επίσης στον ίδιο ιστότοπο πουλούσε κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

«Προσωπικές ιστορίες»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η πρώην Πρώτη Κυρία προσκαλεί τους αναγνώστες στον κόσμο της, προσφέροντας ένα οικείο πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε μια ξεχωριστή ζωή. Το βιβλίο ‘’Melania’’ περιλαμβάνει προσωπικές ιστορίες και οικογενειακές φωτογραφίες που δεν έχει μοιραστεί ποτέ πριν με το κοινό».

Ενώ η Μελάνια Τραμπ έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών βιβλίων από δημοσιογράφους και πρώην βοηθούς, δεν έχει γράψει δικό της βιβλίο. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, ένα βιβλίο με επιστολές και ένα βιβλίο με φωτογραφίες, μέσω της Winning Team Publishing.

Save America: Το νέο βιβλίο του Ντόναλντ Τραμπ

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην πρόεδρος μοιράστηκε επίσης κάποια νέα για το βιβλίο του. Θα κυκλοφορήσει ένα τρίτο βιβλίο, το «Save America», με φωτογραφίες από τη θητεία του και την προεκλογική εκστρατεία του 2024 μαζί με τα σχόλιά του, τα οποία ο εκδότης υπόσχεται ότι «θα δώσουν μια εικόνα για το τι θα διαμορφώσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας του». Μια υπογεγραμμένη έκδοση του βιβλίου του Τραμπ πωλείται προς 499 δολάρια – και στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει μια φωτογραφία του Τραμπ να χτυπά τη γροθιά του μετά την απόπειρα δολοφονίας.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024