Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες - Γαλλία: Ερευνες για το μαζικό σαμποτάζ - Η Eurostar ακύρωσε το 25% των δρομολογίων

Ολυμπιακοί Αγώνες – Γαλλία: Ερευνες για το μαζικό σαμποτάζ – Η Eurostar ακύρωσε το 25% των δρομολογίων

Η εταιρία Eurostar ανακοίνωσε την ακύρωση του 25% των δρομολογίων των τρένων στη Γαλλία που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο

Περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέφερε η εταιρία Eurostar.

«Σήμερα (Παρασκευή), η Eurostar θα ακυρώσει το 25% των δρομολογίων της. Θα γίνει το ίδιο το Σάββατο, 27 και την Κυριακή, 28» [Ιουλίου], ανέφερε σε ανακοίνωση ο όμιλος.

Εκτός από την ακύρωση των δρομολογίων, «όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας με προορισμό και προέλευση το Παρίσι εκτρέπονται από την κλασική γραμή σήμερα, Παρασκευή, 26 Ιουλίου» και ως εκ τούτου κυκλοφορούν με μειωμένη ταχύτητα, διευκρίνισε η Eurostar, κάτι που «παρατείνει τη διάρκεια της διαδρομής περίπου κατά μιάμιση ώρα».

Η εταιρία «προβλέπει πως η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας»

Η σύνδεση του Παρισιού με τις Βρυξέλλες έχει επίσης επηρεαστεί, δήλωσε η Eurostar στο AFP.

Υπάλληλοι της SNCF εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών

Υπάλληλοι της SNCF εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών

Το προσωπικό της Eurostar έχει «κινητοποιηθεί πλήρως στους σταθμούς, στα τηλεφωνικά κέντρα και στους συρμούς» προκειμένου να διασφαλίσει πως οι επιβάτες είναι καλά «ενημερωμένοι», δήλωσε η σιδηροδρομική εταιρία, διευκρινίζοντας πως οι πελάτες μπορούν να «ακυρώσουν» ή να «τροποποιήσουν» τα εισιτήριά τους χωρίς επιπλέον κόστος.

Το σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα σήμερα, εκτός από τις γραμμές με κατεύθυνση τη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Θα επηρεαστούν 800.000 επιβάτες»

Η SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας «πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες που αφορούσαν τις LGV (γραμμές τρένων υψηλής ταχύτητας) Atlantique, Nord και Est», που επηρεάζουν την κυκλοφορία των TGV, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρία.

Συνολικά, «800.000 επιβάτες θα επηρεαστούν το Σαββατοκύριακο από τις συνέπειες της επίθεσης αυτής», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SNCF , Ζαν-Πιερ Φαραντού, σε συνέντευξη Τύπου, εκ των οποίων 250.000 σήμερα.

«Εμπρησμοί» με στόχο να «προκαλέσουν ζημιά στις εγκαταστάσεις» έπληξαν κλειδιά σιδηροδρομικών γραμμών στο Κουρταλέν (LGV Atlantique), Κρουαζίγ (LGV Nord) και Πανί-σιρ-Μοζέλ (LGV Est), διευκρινίζει η ανακοίνωση της SNCF.

Ερευνα από την Εισαγγελία

Η Εθνική Δικαστική Αρχή για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (Junalco) επιφορτίστηκε με τη διεξαγωγή της έρευνας για το «σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF», της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκιό.

Η έρευνα αφορά φθορά περιουσίας που δύναται να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους, επιθέσεις σε αυτοματοποιημένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων από οργανωμένη συμμορία και συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων και αδικημάτων, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αφορά επίσης φθορά και απόπειρες πρόκλησης φθοράς με επικίνδυνα μέσα από οργανωμένη συμμορία, εγκλήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης είκοσι ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Η SNCF «υπέστη αυτή τη νύχτα πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες που αφορούσαν τις LGV (γραμμές τρένων υψηλής ταχύτητας) Atlantique, Nord και Est», επισήμανε από την πλευρά της η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων. Κυρίως έγιναν «εμπρησμοί» για να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις τους, ανέφερε.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις δολιοφθορές και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μεγάλο τμήμα του δικτύου έχει παραλύσει με αντίκτυπο και στην ευρύτερη αλυσίδα δρομολογίων και εκτός συνόρων.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024