Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Ηγετικό στέλεχός της πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση από το Ισραήλ - Λένε για βασανιστήρια οι Παλαιστίνιοι

Χαμάς: Ηγετικό στέλεχός της πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση από το Ισραήλ – Λένε για βασανιστήρια οι Παλαιστίνιοι

Ο Μουστάφα Μουχάμαντ Αμπού Άρα, 63 ετών και στέλεχος της Χαμάς, πέθανε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τη φυλακή Ραμόν του νότιου Ισραήλ

Ηγέτης της τοπικής οργάνωσης της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πέθανε υπό κράτηση στο Ισραήλ εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, ανακοίνωσε υπηρεσία της Παλαιστινιακής Αρχής σήμερα.

Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε όσα του καταλογίζουν οι Παλαιστίνιοι

Ο Μουστάφα Μουχάμαντ Αμπού Άρα, 63 ετών, πέθανε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τη φυλακή Ραμόν του νότιου Ισραήλ, εξήγησε η Παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Φυλακισμένων.

«Πριν από τη σύλληψή του, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειαζόταν εντατική ιατρική παρακολούθηση. Ωστόσο, από τη στιγμή της σύλληψής του, ο σεΐχης Αμπού Άρα υπέστη εγκλήματα άνευ προηγουμένου, όπως όλοι οι φυλακισμένοι (…) από την έναρξη του πολέμου εξόντωσης», κατήγγειλε η επιτροπή.

Ο Αμπού Άρα, που συνελήφθη τον Οκτώβριο, υπέστη βασανιστήρια και στέρηση ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν αντιδράσει στην καταγγελία.

Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσεις στις καταγγελίες των Παλαιστίνιων για τον θάνατο του στελέχους της Χαμάς.

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινές φυλακές από τις 7 Οκτωβρίου και μετά

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει σε φυλακές του Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, ανέφερε η Ένωση Παλαιστινίων Φυλακισμένων τον περασμένο μήνα.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου έφοδο στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.197 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 111 εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 39 πιστεύεται ότι είναι νεκροί, κατά τον ισραηλινό στρατό.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, στην εξουσία στον θύλακο από το 2007, που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει έκτοτε έχουν χάσει τη ζωή τους ως αυτό το στάδιο τουλάχιστον 39.175 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ για όλα: Ο Ποντένσε θέλει να έρθει!

Μετά τα πρώτο στάδιο προετοιμασίας και τα δύο φιλικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για όλα - Πόσες μεταγραφές θέλει, τι αλλάζει χωρίς τον Κάρμο και τι θα γίνει με τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024