Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας - Ραντεβού με τρακτέρ στον κόμβο του Ε65

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας – Ραντεβού με τρακτέρ στον κόμβο του Ε65

Οι αγρότες της Καρδίτσας προχώρησαν σε σύσκεψη και αποφάσισαν κινητοποίηση - Τι επιδιώκουν, πότε θα βγουν στον δρόμο τα τρακτέρ

Κινητοποιήσεις για τις αποζημιώσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας,

Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 09:00 στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα με αγροτικά μηχανήματα και οχήματα.

Παράλληλα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν εισέπραξαν τις αποζημιώσεις τους σε μια συγκυρία που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα απειλή για τις μονάδες τους

Σύμφωνα με το karditsalive.net, κυρίαρχο θέμα προβληματισμού και συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι οποίες εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις σε βαθμό που οι περισσότεροι παραγωγοί δεν μπορούν να κατανοήσουν το πώς έγινε ο υπολογισμός τους.

Πολλοί επίσης που καλλιεργούσαν άλλα προϊόντα όπως πιπεριές ή ντομάτα δεν πήραν αποζημιώσεις.

Σημείο έντονου προβληματισμού είναι επίσης η καθυστέρηση που υπάρχει στη διαδικασία των αποζημιώσεων των μηχανημάτων και των αποθηκευμένων προϊόντων καθώς η εξέταση των φακέλων που υπέβαλαν στη Κρατική Αρωγή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για ένα μεγάλο ποσοστό.

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν εισέπραξαν τις αποζημιώσεις τους σε μια συγκυρία που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα απειλή για τις μονάδες τους από τη εξάπλωση της πανώλης.

Τονίζουν ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί περαιτέρω

Σοβαρό πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο αποτελούν και οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, όπου εκτιμούν ότι «παίχτηκαν πολλά παιχνίδια στην πλάτη τους» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Στον αντίποδα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί περαιτέρω με τους αγρότες να θεωρούν ότι δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για την μείωσή του.

Τέλος ένα μήνα πριν το φθινόπωρο και τις αναμενόμενες βροχές ο αγροτικός κόσμος αγωνιά για τα αντιπλημμυρικά έργα που, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν προχώρησαν.

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024