Ο 43χρονος βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής είχε συλληφθεί λίγο μετά τα μέσα του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη μετά την παραβίαση ενός STOP, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Η υπόθεση για τη σύλληψη του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με την κατηγορία ότι οδηγούσε μεθυσμένος εκδικάστηκε σε πρώτη φάση, την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Ο δικηγόρος του τραγουδιστή επέμεινε σε δηλώσεις του αλλά και στη δικαστική αίθουσα, ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε κατάσταση μέθης όταν πέρασε ένα στοπ υπό την επήρεια αλκοόλ στα Hamptons, τον Ιούνιο.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του καλλιτέχνη

«Δεν ήταν μεθυσμένος. Και είμαστε πολύ σίγουροι ότι αυτή η κατηγορία- αυτή η ποινική κατηγορία θα απορριφθεί» δήλωσε ο Έντουαρντ Μπουρκ Τζούνιορ. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μπουρκ ζήτησε να απορριφθούν οι κατηγορίες, επειδή τα αρχικά σχετικά έγγραφα της απαγγελίας τους, υπογράφηκαν μόνο από τον αξιωματικό που συνέλαβε τον Τίμπερλεϊκ και έναν αστυνομικό μερικής απασχόλησης, αντί του ανώτερου αξιωματικού.

Κατηγορήθηκε για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι εισαγγελείς, ήταν προετοιμασμένοι με νέα, υπογεγραμμένα έγγραφα, τα οποία παραπέμπουν τον ποπ σταρ σε νέα δίκη, στις 2 Αυγούστου.