Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα - Ενδοοικογενειακή βία: Άνδρας πάτησε το Panic Button, συνελήφθη η σύντροφός του

Λάρισα – Ενδοοικογενειακή βία: Άνδρας πάτησε το Panic Button, συνελήφθη η σύντροφός του

Είναι ο πρώτος άνδρας στην περιοχή που ειδοποιεί τις Αρχές για κακοποιητική συμπεριφορά από τη σύντροφό του - Υπέβαλε μήνυση εναντίον της 36χρονης

Άνδρας, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πάτησε το κουμπί πανικού χθες στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι Αρχές και να συλληφθεί η 36χρονη σύντροφός του για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Σωκράτους το μεσημέρι της Παρασκευής (26/07).

O 43χρονος κάτοικος της Λάρισας ενεργοποίησε το κουμπί γύρω στις 15.00 μ.μ. με την Αστυνομία να σπεύδει άμεσα στο σημείο για το περιστατικό.

Ο εν λόγω άνδρας προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος της 36χρονης συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της.

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο πέρασαν χειροπέδες στη γυναίκα και σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος της για απλή σωματική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 43χρονος είναι ο πρώτος άνδρας στην πόλη που χρειάστηκε να πατήσει το Panic Button, ενώ η εφαρμογή τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στην περιοχή της Λάρισας.

Τι είναι το Panic Button

Το Panic Button είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ.

Χορηγείται νσε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και μπορούν να ειδοποιήσουν «αθόρυβα» την Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που διατρέξουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής τους ακεραιότητας.

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024