Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες: Το Deadpool & Wolverine «τα σπάει» τα...box office

Ταινίες: Το Deadpool & Wolverine «τα σπάει» τα…box office

Χιού Τζάκμαν και Ράιαν Ρέινολντς σε ταινία υπερηρώων, πως θα μπορούσε να αποτύχει;

Η ταινία «Deadpool & Wolverine» έχει ξεκινήσει με τεράστια επιτυχία στο box office, σπάζοντας το ρεκόρ προβολών της Πέμπτης, των ημερών που γίνονται οι πρεμιέρες, για ταινία με κατηγορίες R (με συνοδό για τους κάτω των 17). Η ταινία κόμικ πούλησε εισιτήρια αξίας 38,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις προβολές προεπισκόπησης την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Disney την Παρασκευή. Με δύο από τους πιο δημοφιλείς σταρ στον χώρο των κόμικ.

Το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το R-rated ήταν το «Deadpool 2», πάλι με τον Ράιαν Ρέινολντς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που κυκλοφόρησε από την 20th Century Studios της Fox τον Μάιο του 2018. Εκείνη έβγαλε 18,6 εκατομμύρια δολάρια από τις προβολές της Πέμπτης και συνέχισε να κάνει 125,5 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Στην πραγματικότητα, τα previews έπαιξαν περισσότερο σαν το «Star Wars: Η άνοδος του Skywalker» (40 εκατομμύρια δολάρια) και τους «Εκδικητές: Infinity War» (39 εκατομμύρια δολάρια) παρά τις δύο προηγούμενες ταινίες “Deadpool”.

Η άφιξη του «Deadpool & Wolverine» αναμενόταν τόσο από το κοινό όσο και από τους ιδιοκτήτες των κινηματογράφων. Το box office στο σύνολό του συνεχίζει να υπολείπεται της περσινής χρονιάς (πτώση 17%), εν μέρει λόγω των επιπτώσεων της απεργίας των ηθοποιών που επηρέασε το πρόγραμμα των κυκλοφοριών και της έλλειψης μεγάλων επιτυχιών. Σε σύγκριση με το προ-πανδημίας 2019, το 2024 είναι μειωμένο πάνω από 34%.

H ταινία είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη του καλοκαιριού και σπάει τα ταμείο σε όλο τον κόσμο.

Αναμένεται να κάνει ρεκόρ για ταινία άνω των 17 ετών

Το «Deadpool & Wolverine» είναι επίσης η πρώτη ταινία της Marvel για την καλοκαιρινή σεζόν, 123 ημέρες που συχνά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του ετήσιου συνολικού box office. Σε αντίθεση με πολλά καλοκαίρια της τελευταίας δεκαετίας, η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με μια blockbuster ταινία της Marvel.

Στο παιχνίδι παίζει επίσης η ιδέα της «κόπωσης των υπερηρώων» στο box office, όπου τελευταία υπήρξαν περισσότερες απογοητεύσεις παρά επιτυχίες. Αλλά το «Deadpool & Wolverine» φαίνεται να είναι απρόσβλητο από αυτή την κρίση.

Με θετικές κριτικές και γνήσιο ενθουσιασμό από τους θαυμαστές, οδεύει να σπάσει κι άλλα ρεκόρ το Σαββατοκύριακο, όπου παίζεται σε περισσότερες από 4.200 σινεμά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την Κυριακή, κάτι που θα την καταστήσει το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινιών R-rated όλων των εποχών, ξεπερνώντας το πρώτο «Deadpool», και το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2024.

Για να μπει στις top 10 πρεμιέρες όλων των εποχών, το «Deadpool & Wolverine» θα πρέπει να κάνει τεράστια υπέρβαση και να βγάλει τουλάχιστον 191,3 δολάρια ή αρκετά για να ρίξει τους «Avengers: Age of Ultron» (πάλι της Marvel) στην 11η θέση.

Επίσης, η ταινία παίζεται σε 48 αγορές διεθνώς, όπου έχει κερδίσει 64,8 εκατομμύρια δολάρια τις δύο πρώτες ημέρες». Φέτος, το μόνο που ενδέχεται να απειλήσει τους δύο υπερήρωες είναι ο Τζόκερ με το δεύτερο μέρος που αναμένεται τον Οκτώβρη. Το οποίο αναμένεται να σπάσει τα ταμεία, όπως μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ.

Sports in

Ολυμπιακός: Χωρίς κόσμο το φιλικό με Ναϊμέγκεν

Η αστυνομία ενημέρωσε πως το φιλικό του Ολυμπιακού θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024