Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λ. Αποστολίδου: «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας»

Λ. Αποστολίδου: «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας»

Η δημοτική σύμβουλος και γραμματέας ΔΣ του Δήμου Τανάγρας, Λουκία Αποστολίδου, ανέφερε στο in τις προτάσεις της για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

«Η προώθηση της κοινοτικής αστυνόμευσης, όπου οι αστυνομικοί θα βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και θα έχουν μια πιο άμεση και προσωπική επαφή με τις γειτονιές, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας» είναι μια από τις προτάσεις αναφέρει στο in η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας και προσθέτει:

«Οι αστυνομικοί μπορούν να συνεργάζονται στενά με τους κατοίκους, να συμμετέχουν σε τοπικές εκδηλώσεις και να είναι διαθέσιμοι για συζητήσεις και ενημερώσεις. Επίσης, η συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμη. Προτείνω τη δημιουργία κοινών δράσεων και προγραμμάτων πρόληψης της εγκληματικότητας, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ασφάλεια των πολιτών, εκστρατείες ενημέρωσης. Επιπλέον, η ανταλλαγή πληροφοριών και η στενή συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην άμεση επίλυση προβλημάτων» αναφέρει η Λουκία Αποστολίδου στο in.

«Αναγκαιότητα η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών»

Η κα Αποστολίδου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας. Μέσα από σεμινάρια και εκδηλώσεις, μπορούμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τις περιουσίες τους. Προτείνω επίσης τη δημιουργία προγραμμάτων γειτονιάς, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να συνεργάζονται για την επιτήρηση και την πρόληψη στις γειτονιές τους.

Η προαγωγή της κοινωνικής ευθύνης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εγκληματικότητας. Κάθε πολίτης πρέπει να αισθάνεται υπεύθυνος για την ασφάλεια της κοινότητάς του. Η ενεργή συμμετοχή σε τοπικές δράσεις, η υποστήριξη των αρχών και η καλλιέργεια του αισθήματος αλληλεγγύης μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ασφάλειας.

Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας. Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και να συνεργαστούν με τις αρχές για την επίτευξη του κοινού μας στόχου»

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024