Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Επιμένει ο Ανδρουλάκης για την επομένη των εκλογών - «Πολλοί έκαναν δικό τους κόμμα το 2017 και το 2021»

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει ο Ανδρουλάκης για την επομένη των εκλογών – «Πολλοί έκαναν δικό τους κόμμα το 2017 και το 2021»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρά τις αντιδράσεις συνυποψηφίων του, εξακολουθεί να ζητάει το «αυτονόητο», όπως λέει - να είναι όλοι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Για τον «άκαιρο, άκομψο πλην όμως συντονισμένο τρόπο απαξίωσης» της προσπάθειας που έγινε στο ΠΑΣΟΚ εδώ και δυόμισι χρόνια, έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα στελέχη που τον αμφισβήτησαν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, για να εξηγήσει την απόφασή του να προσφύγει σε εσωκομματικές εκλογές διεκδικώντας εκ νέου την ηγεσία της παράταξης.

Σε συνέντευξή του στην «Efsyn», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η προσφυγή στη βάση ήταν η μόνη επιλογή ευθύνης για να δοθεί μια ξεκάθαρη λύση στην αναντίστοιχη με το εκλογικό αποτέλεσμα θύελλα κριτικής, που ξέσπασε το ίδιο βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών».

Μάλιστα, επανέλαβε την πρόσκληση που απηύθυνε στους συνυποψηφίους του να δεσμευτούν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου.

«Το 2017 και το 2021 υποψήφιοι αποχώρησαν και έφτιαξαν άλλα κόμματα»

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση, το 2017 και το 2021, ορισμένοι υποψήφιοι πρόεδροι αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξαν δικά τους κόμματα ή στήριξαν κάποια άλλα. Επομένως, λέω το αυτονόητο. Να αναλάβουμε όλοι μια ηθική δέσμευση προς τον κόσμο της παράταξης: ζητάμε την ψήφο του για να δώσουμε προοπτική στο ΠΑΣΟΚ, και δεν επιδιώκουμε να την αποσπάσουμε για να κάνουμε καριέρα σε άλλους κομματικούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραδέχτηκε πως υπάρξε προβληματικός, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ εξέπεμπε το μήνυμά του και αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Στα πανεπιστήμια εμείς είπαμε ότι, επί της αρχής, είμαστε υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, αλλά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Δικαιωθήκαμε. Είδατε εσείς κάποια μεγάλα πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ ή το Μποκόνι, να έχουν έρθει για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα; Τώρα που δεν έχουμε την πίεση των συνεχιζόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, θα δώσουμε περισσότερη βάση στη λειτουργία των τομέων πολιτικής, καθώς και στην πιο εύρυθμη και συντονισμένη λειτουργία κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας», σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ, βασικός πυλώνας της νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος»

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον Κυριακό Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως μοναδικό του στόχο την οικοδόμηση μιας σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης «που με άξονα το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση στον τόπο για να τελειώσει η υποβάθμιση του κράτους δικαίου, η αναξιοκρατία και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, που πληγώνουν τους πολίτες και τους απομακρύνουν από την πολιτική».

Όσο για τη συζήτηση που γίνεται αναφορικά με τις συνεργασίας στην Κεντροαριστερά, επανέλαβε την πάγια θέση του πως «με ισχυρό ΠΑΣΟΚ βάζουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή Κεντροαριστερά στη χώρα. Είμαστε ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης, είμαστε ένα κόμμα με μακρά ιστορία, με αξιοπιστία στην υλοποίηση θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων, ενώ διαθέτουμε και σύγχρονο πολιτικό προσωπικό».

«Το ΠΑΣΟΚ φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι όπως καθορίσαμε το κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης μετά το 1974, έτσι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πυλώνας της νέας Μεταπολίτευσης και της νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Για να ζήσουν οι νεότερες γενιές και για τα επόμενα 50 χρόνια με αδιατάρακτη Δημοκρατία και βιώσιμη ευημερία, χωρίς τα λάθη και τις παθογένειες του χθες», επισήμανε.

«Θα συνεχίσω μέχρι την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών»

Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στο σκάνδαλο των υποκλοπών, σημειώνοντας πως «σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η μόνη ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι οι θεσμικές εγγυήσεις από το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη».

«Προσωπικά, ακολούθησα και θα συνεχίσω να ακολουθώ αυτόν τον δρόμο, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακρατικών αυτών μεθοδεύσεων. Προχθές, κατέθεσα νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ΣτΕ, που ορίζει να ενημερωθώ για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησής μου. Απόφαση που η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει. Αν μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας τίθενται τέτοια ερωτήματα, τότε ο πολίτης τι είδους εμπιστοσύνη να έχει στο πολιτικό σύστημα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024