Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους στο τελευταίο τους φιλικό επί ολλανδικού εδάφους να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο και να επικρατούν της Ναϊμέγκεν με 2-0.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί, με τους Ζέλσον Μαρτίνς και Γιώργο Μασούρα να πετυχαίνουν από ένα γκολ.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 31’ και ο Ελληνας εξτρέμ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 36’.

Ένα ακόμα φιλικό για τον Ολυμπιακό, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει δοκιμές και να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Μάλιστα, κόντρα στην Ναϊμέγκεν έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Πιρόλα, με τον Ιταλό να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και να δικαιώνει όσους λένε τα καλύτερα για την αξία του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Πειραιώτες με το φιλικό κόντρα στη Ναϊμέγκεν ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους και απόψε επιστρέφουν στην Αθήνα.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ερυθρόλευκους να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες και να πετυχαίνουν δύο γκολ. Στο 6’ ο Μασούρας συνεργάστηκε με τον Ζέλσον Μαρτίνς, αυτός έκανε μια επικίνδυνη σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 23’ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα (29’), η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε δοκάρι με τον Αποστολόπουλο. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της Ναϊμέγκεν και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

2-0 με Ζέλσον Μαρτίνς και Μασούρα

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αποστολόπουλος, το έκανε ο Ζέλσον Μαρτίνς στο 31’. Ο Ροντινέι που είχε ανέβει από δεξιά, έκλεψε και έδωσε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, με τον έμπειρο εξτρέμ να σκοράρει με δυνατό διαγώνιο σουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Κωστούλας πίεσε τον Φαν Γκάσελ, ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν έκανε το λάθος και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με υπέροχο πλασέ στην απέναντι γωνία διπλασίασε τα τέρματα για τους Ερυθρόλευκους.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (42’) οι Πειραιώτες δημιούργησαν μια ακόμα ευκαιρία, με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Ζέλσον Μαρτίνς γύρισε ωραία στον Έλληνα εξτρέμ, αυτός έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν του είπε «όχι».

Πρώτη αλλαγή

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Τζολάκη να παίρνει τη θέση του Αναγνωστόπουλου.

Στο 47’ ο Παπακανέλλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα, ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κωστούλας δεν βρήκε καλά την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ορτέγκα και Κοστίνια αντί των Κωστούλα και Μασούρα.

Δοκάρι με τον Παπακανέλλο

Στο 70’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Παπακανέλλο. Το δεύτερο στο σημερινό παιχνίδι, μετά από αυτό Αποστολόπουλου στο 29’. Ο Ροντινέι γύρισε στον νεαρό επιθετικό, αυτός άδειασε τον αντίπαλό του και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών,

Τρία λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τους Άμπι και Μουζακίτη αντί των Πιρόλα και Αποστολόπουλο. Στο 76’ ο Ζέλσον Μαρτίνς βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Ναϊμέγκεν και προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας μπλόκαρε. Στο 80’ ο Ροντινέι δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του.

Οι 11άδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος (46′ Τζολάκης), Ροντινέι, Κουτσίδης, Πιρόλα (73′ Μουζακίτης), Αποστολόπουλος, Μπιανκόν (85′ Ρέτσος), Μπακούλας (73′ Αμπι), Παπακανέλλος (82′ Μπιελ), Μασούρας (64′ Ορτέγα), Ζέλσον Μαρτίνς (82′ Τσικίνιο) και Κωστούλας (64′ Κοστίνια).

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Φαν Γκασέλ, Μάρκες, Χοντεμέικερς, Ρόμπερ, Ουάισα, Ονάλ, Νιούτινκ, Σάνο, Βερντόνκ, Φαν Ρόι και Πρόπερ.