Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την Εθνική

Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την Εθνική

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Ελλάδα η οποία ηττήθηκε με 15-6 στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών δοκιμάστηκε απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη, όμως υπέκυψε στην ανωτερότητα των ΗΠΑ και ηττήθηκε με 15-6 στην πρεμιέρα και παράλληλα στην επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η γαλανόλευκη υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των ΗΠΑ.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα στα δύο μέτρα και σε συνδυασμό με τη δυσκολία στο επιθετικό κομμάτι, βρέθηκαν πίσω αρκετά νωρίς, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλό της να χτίσει τη διαφορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να χτυπούν κοντά στα δύο μέτρα κερδίζοντας αποβολές. Αποτέλεσμα να εκμεταλλευτούν πλήρως τις παίκτριες παραπάνω και με τα γκολ των Φατάλ, Στέφενς και Φλιν να προηγηθούν με 3-0.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Αμερικανίδες δεν είχαν σκοπό να κατεβάσουν ταχύτητα σκόραροντας με τις Μασλμαν, Γκίλκριστ, Σέκουλιτς και Φλιν για το 7-0 μέχρι να μειώσει η Ελλάδα σε 7-1 με την Ελευθερία Πλευρίτου. Άουσμους και Ξενάκη έκαναν το 8-2, για να κλείσει την περίοδο η Φλιν με το 9-2.

Η Ελλάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των ΗΠΑ που κρατούσαν με άνεση το προβάδισμα που είχαν χτίσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τα γκολ των Στέφενς και Πρέντις (x2) από ΗΠΑ και τα γκολ των Μυριοκεφαλιτάκη, Νίνου διαμόρφωσαν το 12-4 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Για τις ΗΠΑ σκόραραν οι Ρέμερ, Φλιν και Σέκουλιτς, ενώ από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκαν δίχτυα οι Νικόλ Ελευθεριάδου και Βάσω Πλευρίτου για το τελικό 15-6.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-3, 2-9, 4-12, 6-15

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024